ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ Η ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

«Η υπολειτουργία της Γεωργικής Σχολής δεν είναι καλό για κανέναν, την ώρα που η περίφημη Αβερώφειος με τα 105 χρόνια ζωής και λειτουργίας παραμένει ανεκμετάλλευτο κόσμημα από την πολιτεία», τονίστηκε την Τρίτη στο πλαίσιο ενημερωτικής ημερίδας με θέμα «Η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή και τα προβλήματά της»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAπου διοργανώθηκε στο θέατρο ΟΥΗΛ της Λάρισας, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Μαθητών της Σχολής σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Με ιστορικές αναφορές των ομιλητών «στο ένδοξο παρελθόν μιας σχολής παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει», αίσθηση προκάλεσε σύντομη παρέμβαση του αγροτοσυνδικαλιστή και προέδρου των Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Χρήστου Σιδερόπουλου που εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στη μεταφορά της Γεωργικής Σχολής στο υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίζοντας την «υποβάθμιση».

«Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, καθώς η λειτουργία της Αβερώφειου δε σηκώνει μεσοβέζικες κουβέντες», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση Σιδερόπουλου, με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Γούλα να προκαλεί σε συνάντηση για το θέμα τον παρόντα στην εκδήλωση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παπαδόπουλο.

Στο πλαίσιο της ημερίδας έγινε εκτενής αναφορά στα προβλήματα του οικοτροφείου της σχολής καθώς και στη σημασία χρήσης γεωργικών μηχανημάτων για την καλύτερη αγροτική παραγωγή.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ