ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΕΣΕΙΣ, ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΜΕΙΣ…

Μικροεντάσεις και λογομαχίες μαθαίνουμε στη χθεσινή συνεδρίαση της Συνέλευσης του ΤΕΙ Θεσσαλίας όταν με παρέμβασή της ομάδα φοιτητών που εξέφρασε την αλληλεγγύη της στο δράμα των προσφύγων προχώρησε σε αίτημα για την παραχώρηση από την πλευρά της διοίκησης του Ιδρύματος του κλειστού γυμναστηρίου του ΤΕΙ Λάρισας

για την προσωρινή εγκατάσταση των Σύρων και Αφγανών προσφύγων που τις τελευταίες ημέρες αντιμετωπίζουν και την κακοκαιρία εγκατεστημένοι προσωρινά στη ΡΟΚΑ.

Μετά από αντιπαραθέσεις και έντονους διαλόγους το αίτημα απορρίφθηκε με το σκεπτικό πως στο συγκεκριμένο χώρο δεν πληρούνται απαραίτητοι όροι υγιεινής και ασφάλειας, ενώ η Συνέλευση αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης αλλά και ενέργειες στήριξης μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λαρισαίων (συγκέντρωση τροφίμων, ρουχισμού κλπ.).

Στο όλο θέμα μαθαίνουμε δόθηκε και… οικονομική διάσταση με κάποιους από τους φοιτητές να θυμούνται όχι και τόσο μακρινή απόφαση σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 675,50 ευρώ για την αγορά τάμπλετ για τις ανάγκες του προέδρου του Ιδρύματος, με το paidis. com να… αλιεύει και το επίμαχο έγγραφο για του λόγου το αληθές!

Όπως και να’ χει η άρνηση των ίδιων των προσφύγων να μεταφερθούν σε κλειστό χώρο μάλλον τους έβγαλε από τη δύσκολη θέση…

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ