ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ»

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας διοργανώνει διαγωνισμό ζωγραφικής – χειροτεχνίας από 15 Μαρτίου – 22 Απριλίου 2016 για σχολικές ομάδες Δημοτικών σχολείων (Α΄- Στ΄), που επισκέφτηκαν το Μουσείο και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά προγράμματα, κατά το σχολικό έτος 2015-2016, με θέμα «Το Λαογραφικό Μουσείο της Λάρισας μέσα από τα μάτια των παιδιών».

Το κάθε σχολείο μπορεί να συμμετέχει στο διαγωνισμό οργανώνοντας τα παιδιά σε ομάδες μέχρι τριών ατόμων (ώστε να ενθαρρύνεται η συνεργασία και η ανταλλαγή ιδεών μεταξύ τους) και να τους προτείνει να ζωγραφίσουν ή να κατασκευάσουν κάτι σχετικό με το Λαογραφικό Μουσείο (εκθέματα, κτίριο, όψεις, δράσεις κλπ). Τα έργα ζωγραφικής θα είναι μεγέθους Α3 και οι κατασκευές (με ένα υλικό πχ. πηλό ή σύνθετες κατασκευές) ενός μέσου μεγέθους.

Η πρώτη αξιολόγηση των έργων θα γίνει από το κάθε σχολείο και θα επιλεγούν ΜΟΝΟ 2 (δυο) που θα σταλούν στο Λαογραφικό Μουσείο για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό.

Η παράδοση των έργων ζωγραφικής θα γίνει από 9-13 Μαΐου 8:00-14:00 στο Μουσείο, στην οδό Γ. Γουργιώτη (παρ. οδού Φαρσάλων), σε φάκελο ή συσκευασία με τα στοιχεία και το τηλέφωνο του κάθε σχολείου.

Στην κάθε ζωγραφιά/κατασκευή  θα αναγράφονται τα ονόματα των  μαθητών, το σχολείο και η τάξη.

Στο τέλος θα αξιολογηθούν από 5μελή επιτροπή και θα βραβευτούν τα 5 καλύτερα.

Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές θα πάρουν βεβαίωση συμμετοχής.

Περί τα τέλη Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο ειδική εκδήλωση όπου θα γίνει η βράβευση των 5 έργων.

Όλα τα έργα των παιδιών που θα συμμετάσχουν, θα εκτεθούν  και θα ψηφιοποιηθούν.

Παρακαλούνται όσοι εκπαιδευτικοί  λάβουν μέρος με έργα μαθητών τους  να δηλώσουν συμμετοχή στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας στο τηλ: 2410 239446

Δευτέρα – Παρασκευή 8:00-14:00.- κ. Φανή Καλοκαιρινού.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ