ΕΚ. ΝΑΣΙΩΚΑΣ: Η ΛΑΡΙΣΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ

« Η Λάρισα  δυστυχώς αλλάζει καθημερινά προς το χειρότερο» αυτό τονίζει σε ανακοίνωση της η Δημοτική Παράταξη « ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» με επικεφαλής τον Έκτορα Νασιώκα,  σχετικά με  την ομιλία του κ. Δημάρχου στην δημοτική του ομάδα και τη δέσμευση του πως στην τρέχουσα θητεία θα αλλάξει τη Λάρισα .

«Παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς την πορεία της Δημοτικής Αρχής. Από τη θέση της αντιπολίτευσης που μας κατέταξε ο λαός προσπαθούμε να συμβάλουμε εποικοδομητικά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών του Δήμου μας. Στηρίζουμε κάθε θετική πρωτοβουλία και εναντιωνόμαστε με κάθε τρόπο σε ότι θεωρούμε οπισθοδρόμηση. Ακούσαμε τη δέσμευση του κ. Δημάρχου ότι αλλάζει τη Λάρισα. Επειδή όλοι ζούμε την πραγματικότητα της πόλης μας αυτή η δήλωση μοιάζει με την μεγαλύτερη ουτοπία .

Μέχρι σήμερα η Λάρισα, της πρώτης Περιφέρειας της Ελλάδος σε ανεργία,  αλλάζει καθημερινά αλλά προς το χειρότερο, όπως π.χ.  στην καθαριότητα, στο κυκλοφοριακό, στα τραπεζοκαθίσματα,  στην κατάσταση των  δρόμων , των  πεζοδρομίων, των  πλατειών  και των πάρκων. Οι Συνοικίες  και τα Χωριά υποβαθμίζονται. Κανένα όραμα για την πόλη και καμία προοπτική δεν καταγράφεται. Καμία σημαντική επιτυχία δεν είδαμε παρά  μόνο αποτυχίες, όπωςστο θέμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Κανένα σημαντικό  έργο  για την πόλη  και την αγροτική παραγωγή της περιοχής δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Το Αρχαίο Θέατρο έχει στην πραγματικότητα παγώσει. Εκτός αν η Δημοτική Αρχή  περηφανεύεται για τα «ΣΙΔΕΡΑ» που τοποθετήθηκαν στον «ιερό» χώρο του Φρουρίου και θεωρεί ότι αυτό αποτελεί έργο πνοής για την πόλη. Η Δημοτική  Αρχή μέχρι σήμερα δεν τήρησε βασικές της δεσμεύσεις όπως ότι  «ευλόγησε» απόλυτα  την πολιτική της  προηγούμενης  κατάστασης στο Δήμο , παρόλο που εκλέχτηκε για να την αλλάξει εκ βάθρων. Αυτό επικαλούνταν  προεκλογικά και για αυτό ψηφίστηκε.

Ευχόμαστε η χθεσινή δέσμευση του κ. Δημάρχου να επιβεβαιωθεί και να αναστραφεί η σημερινή φθίνουσα πορεία της πόλης. Εμείς θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε σε αυτή την προσπάθεια.  Δεν βλέπουμε όμως μέχρι τώρα σημάδια συνέπειας και ταύτισης λόγων και έργων.

Για τη μόνη  συνέπεια που μπορεί να επαίρεται  η Δημοτική Αρχή  στη μέχρι τώρα πορεία της  είναι η απόλυτη ταύτισή της με την  κακή  πλευρά της  πολιτικής  της σημερινής  κυβέρνησης( θέμα Κατρούγκαλου,  μη αποστολή φακέλων υπαλλήλων  του Δήμου, ψήφισμα για την κρατικοποίηση δρόμων και διοδίων, εμπλοκή για το ψήφισμα των πέντε παρατάξεων για τις πρόσφατες κινητοποιήσεις, η θέση της πλειοψηφίας για τον Αχελώο  κλπ)».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ