ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΠΟ

Περιγράφοντας μια σοβαρότατη παρακαταθήκη όσον αφορά στον πολιτιστικό σχεδιασμό ο οποίος θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο και αλλά και έναν άρτιο φάκελο που καθιστούσε τη Λάρισα «ένα από τα φαβορί» της διεκδίκησης ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης πλαισιωμένος από τους επικεφαλής της όλης προσπάθειας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAπαρουσίασε την Πέμπτη στο πλαίσιο ανοιχτής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο ΔΩΛ το φάκελο της υποψηφιότητας της Λάρισας ως «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021».

«Υπάρχει στενοχώρια για την απόφαση και την κρίση της επιτροπής μα όχι απογοήτευση γι’ αυτό και συνεχίζουμε, αφού πλέον η Λάρισα έπαψε να είναι μια απλή κουκίδα στο χάρτη αλλά έγινε διεθνώς γνωστή και προχώρησε σε διεθνείς συνεργασίες σε πνεύμα εξωστρέφειας το οποίο έλειπε», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του δημάρχου Λαρισαίων, που στο πλαίσιο της ομιλίας του εξέφρασε την πίστη του πως «η Λάρισα θα μπορούσε να υλοποιήσει την Πολιτιστική Πρωτεύουσα».

«Τα χρήματα που δώσαμε έπιασαν τόπο, ενώ με τη στήριξη της Περιφέρειας και των περιφερειακών δήμων αλλά και μετά την πρωτόγνωρη κινητοποίηση των φορέων και των εθελοντών που έκαναν κτήμα τους την προσπάθεια επιβάλλεται να συνεχίσουμε αξιοποιώντας τη δουλειά όλων», επεσήμανε ο κ. Καλογιάννης ανακοινώνοντας τη συνέχιση της λειτουργίας του «γραφείου υποψηφιότητας» με άλλη δομή.

Προτεραιότητα θα δοθεί στο Αρχαίο Θέατρο, αφού σύμφωνα με τον κ. Καλογιάννη αναμένεται η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης προκειμένου ο Δήμος Λαρισαίων να χρηματοδοτήσει έργα και μελέτες προκειμένου να ενταχθεί το θέατρο σε ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, με κύριο στόχο πάντα την εξωστρέφεια και τις δυνατότητες τοπικής ανάπτυξης.

«Σοβαρότητα, σύνεση και συστράτευση γύρω από τους στρατηγικούς στόχους της πόλης», ζήτησε κλείνοντας την ομιλία του ο Απ. Καλογιάννης, ενώ το θέμα αναμένεται να απασχολήσει και επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ