ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ανακοίνωση της εξελικτικής επιτροπής του συλλόγου υπαλλήλων δήμων ν. Λάρισας
Με βάση το καταστατικό ως Εξελεγκτική Επιτροπή και ως εκλεγμένα μέλη από τις προηγούμενες εκλογές του συλλόγου μας, οφείλουμε να κάνουμε τον έλεγχο των οικονομικών περιοδικά, στις δε συνελεύσεις να φέρνουμε έκθεση για τη διαχείριση των οικονομικών.

Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε και σε αυτή τη θητεία. Η Εξελεγκτική Επιτροπή ζητήσαμε από τον ταμία επανειλημμένα μέχρι 08-03-2016, παραμονές της Γενικής Συνέλευσης, να μας παραδοθούν τα βιβλία οικονομικών, όλα τα παραστατικά και οι αποδείξεις για τον απαιτούμενο έλεγχο, προκειμένου να φέρουμε έκθεση στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση όπως ορίζει το καταστατικό.

Σας ενημερώνουμε οτι μέχρι τη Γενική Συνέλευση 09-03-2016 ο ταμίας και η σημερινή πλειοψηφία που είχαν την ευθύνη των οικονομικών δεν μας προσκόμισαν κανένα στοιχείο (βιβλίο εσόδων -εξόδων, αποδείξεις, παραστατικά για τη διαχείριση των χρημάτων) με το επιχείρημα «πως ο σημερινός ταμίας μόλις προχθές την Κυριακή 28-02-2016 παρέλαβε από τον προηγούμενο ταμία Γιαλαμά το βιβλίο των οικονομικών». Αυτό δεν αφορά την Ε.Ε. Θα έπρεπε να το είχαν λύσει έγκαιρα, αυτοί που διαχειρίζονταν το ταμείο. Έχουν ευθύνη κατά την άποψή μας ο σημερινός και ο προηγούμενος ταμίας, αλλά και η πλειοψηφία του Δ.Σ. του συλλόγου. Αντί αυτής της έκθεσης προς το σώμα όπως ορίζει το καταστατικό, ο πρόεδρος συνάδελφος Κουκούλης Δημήτριος και ο ταμίας Χατζήνας Χριστόφορος έδιναν προφορικές εξηγήσεις οτι όλα είναι εντάξει. Στην ερώτησή μας, αφού έγινε σωστά η διαχείριση τότε γιατί δεν μας δίνετε τα παραστατικά να ελέγξουμε, δεν μας απάντησαν.

Ως εκ τούτου, οικονομικός απολογισμός με ευθύνη του πρόεδρου, του ταμία και της πλειοψηφίας του Δ.Σ δεν υπήρχε, έτσι απευθυνθήκαμε προς το σώμα της Γενικής Συνέλευσης να μην υπάρχει κάλπη και ψηφοφορία για τον οικονομικό απολογισμό, πρόταση που το σώμα την αποδέχτηκε.

Το κάθε μέλος του συλλόγου μας, ας βγάλει συμπεράσματα, ας κρίνει και ας επιμερίσει τις ευθύνες σε αυτούς που με τέτοιο τρόπο διαχειρίζονται χιλιάδες ευρώ από τις συνδρομές μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ