ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Για δεύτερη  συνεχόμενη βραδιά  με εναλλαγή των δράσεων της  η  Επιτροπή Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών έδωσε μια διαφορετική πινελιά απαλύνοντας το δράμα των προσφυγόπουλων.

παρτυ στη ροκα ΚΑΘΙΣΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑΣΈνας βιντεοπροβολέας  ,ένα λάπτοπ , η επιφάνεια της κινητής μονάδας της ΔΥΠΕ για άσπρο πανί οθόνης και ο υπαίθριος κινηματογράφος στήθηκε .

Στην οθόνη εναλλάσσονταν ο RABBIT και  Mr BEΑN και οι μικροί κατατρεγμένοι κρεμασμένοι περίμεναν με αδημονία το επόμενο επεισόδιο .

Η νύχτα προχωρούσε και το μικρό σινεμαδάκι έδωσε τη σκυτάλη στο ίδιο σκηνικό σε ένα αλλιώτικο  παρτάκι . Η πιτσιρικαρία μας εξέπληξε στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών . Ένα Smartphone  δικό τους και  σύνδεση στον ενισχυτή  πλημμύρισε με μουσικούς ήχους από τη Συρία και το μακρινό Αφγανιστάν.

Ήχοι της Ανατολής , χοροί με  λικνιστικές φιγούρες  ( αλλά μόνον των αγοριών , τα κορίτσια δέσμια μιας αυστηρής πατριαρχικής παράδοσης σε ρόλο θεατή ) και η πατρίδα μίλησε εκεί στο λασπότοπο της  ROCA.

Ξεχάστηκαν για λίγο οι υπόκωφοι βομβαρδισμοί , τα γκρεμισμένα σπίτια τους , οι ορδές των ISIS  και των Ταλιμπάν .

Οι μικροί γιαβράδες ονειρεύονταν το απαγορευμένο πια ταξίδι τους για τον «παράδεισο» της Β.Ευρώπης και εμείς ανακαλύψαμε την αυτονόητη αλήθεια .

Όλα τα παιδιά του κόσμου θα είναι πάντα παιδιά, δικά μας παιδιά .

Θα συνεχίσουμε και τις επόμενες βραδιές , υποψιασμένοι ότι σε  λίγο οι «σωτήρες» της ΕΕ θα υψώσουν νέους φράκτες και πυκνά συρματοπλέγματα στρατοπέδων για να φυλακίσουν το παιδικό χαμόγελο .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ