ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ

Νέα ομάδα προσφύγων έφτασε πριν από λίγο στο στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου» στο Κουτσόχερο όπου με γοργούς ρυθμούς συνεχίστηκε από το μεσημέρι του Σαββάτου η ταυτοποίηση και εγκατάσταση των πρώτων  προσφύγων που έφτασαν από το λιμάνι του Πειραιά με 9 λεωφορεία.

Σήμερα ήδη έφτασαν 5 γεμάτα λεωφορεία, από τα 10 που αναμένονται, στα οποία υπήρχαν δεκάδες μικρά παιδάκια, ταλαιπωρημένα και εξαθλιωμένα εξαιτίας της πολυήμερης παραμονής τους σε άθλιες συνθήκες στα νησιά και στο λιμάνι του Πειραιά.

Πάντως σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο αριθμός των προσφύγων που θα φιλοξενηθεί τελικά στο χώρο του στρατοπέδου αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ τα 1.000 άτομα, ενώ άγνωστο παραμένει τι θα γίνει και με τη μετεγκατάσταση των 400 περίπου Σύριων και Αφγανών που παραμένουν στη ΡΟΚΑ, πολλοί από τους οποίους εξέφρασαν ήδη την αντίθεσή τους στην όποια μετακίνηση στο απομακρυσμένο στρατόπεδο.

Την ίδια ώρα επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες της σελίδας για έξοδο προσφύγων με αφορμή το σημερινό συλλαλητήριο της πλατείας Ταχυδρομείου, καθώς άγνωστος αριθμός κυρίως Αφγανών προσφύγων δεν επέστρεψε στη ΡΟΚΑ και ήδη φιλοξενείται από αλληλέγγυους στη Λάρισα.

Ειρήνη Παπουτσή

φωτο newsbomb

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ