ΔΕΥΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ: ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΝΕΡΑΚΙ…

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΛ κ. Φώτης Καραγκόγκος, με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα νερού, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον, στο οποίο όλα αλλάζουν με επιταχυνόμενους ρυθμούς, το νερό που αποτελεί τη βασική πηγή ζωής, θα αποτελέσει πιθανότατα περιοριστικό παράγοντα της ανάπτυξης για τις επόμενες δεκαετίες.

Η ψευδαίσθηση της αφθονίας δεν μας επιτρέπει να αντιληφθούμε την αλήθεια, ότι  με την πάροδο του χρόνου, δυστυχώς  το γλυκό νερό τείνει να μετατραπεί σε αγαθό εν ανεπαρκεία.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νερού στις 22 Μαρτίου θέλουμε να στείλουμε μήνυμα προς όλους τους δημότες πως θα πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε το πρόβλημα και να αναλογισθούμε τις ευθύνες μας για τις επόμενες γενιές.

Επειδή πιστεύουμε πως η ενημέρωση για τα προβλήματα βοηθά στον καλύτερο σχεδιασμό για την αντιμετώπισή τους, η ΔΕΥΑΕΛ εκτός από το μήνυμα που αναγράφεται στους λογαριασμούς « για να μην πούμε το νερό ….. νεράκι  ας προσέξουμε λιγάκι»  και τις επιστολές ενημέρωσης,  που απέστειλε προς όλους τους δημότες, προτίθεται να συνεχίσει την προσπάθεια αυτή μοιράζοντας έντυπο υλικό σε όλα τα σχολεία  του δήμου μας ευαισθητοποιώντας έτσι τις μικρές κατά κύριο λόγο ηλικίες για το όχι μόνο υπαρκτό αλλά και διαρκώς εντεινόμενο πρόβλημα, του οποίου οι προοπτικές κάθε άλλο παρά ευοίωνες μπορούν μνα χαρακτηρισθούν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ