ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΨΕΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ HORIZON

Η χρήση των φυτοφαρμάκων και των ψεκαστικών μηχανημάτων αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της σύγχρονης γεωργίας και συμβάλλει στην παραγωγικότητα και στην ποιότητα των καλλιεργούμενων ειδών. Στην Ελλάδα σύμφωνα με το νόμο 4036/2012 είναι υποχρεωτική η τακτική επιθεώρηση του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού

006 PestizideSpruehen_shutterstock46592572_Ermess.jpg.1572182εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων και η απόκτηση πιστοποιητικού καλής λειτουργίας.

Οι κύριοι λόγοι που επιβάλλουν την τακτική επιθεώρηση του εν χρήσει εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων είναι:

Η ασφάλεια του χειριστή.

Ο περιορισμός των επιπτώσεων των γεωργικών φαρμάκων στην υγεία των ανθρώπων (χειριστών, παρευρισκομένων, κατοίκων αγροτικών περιοχών, καταναλωτών) και των ζώων.

Η προστασία του περιβάλλοντος.

Η βελτίωση της ποιότητας των εν λόγω μηχανημάτων.

Η διάθεση προϊόντων χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων.

Η εταιρία HORIZON E.E., πρωτοπόρος στην παροχή υπηρεσιών από το 1994 δημιούργησε τον 1ο σταθμό επιθεώρησης εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων στη Θεσσαλία, παρέχοντας υπηρεσίες ελέγχου ψεκαστικών μηχανημάτων με σκοπό τη χορήγηση πιστοποιητικού επιθεώρησης και αυτοκόλλητου σήματος καταλληλότητας, βλ. http://www.thessaly.gov.gr/data/geofarm/2016/gf1174a.pdf.

Η HORIZON E.E. ως εγκεκριμένος σταθμός επιθεώρησης εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων παρέχει επιθεώρηση με ειδική κινητή μονάδα ελέγχων στο χώρο του ενδιαφερόμενου αγρότη ή επιθεώρηση στις εγκαταστάσεις της εταιρίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ