ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ Η ΔΑΣ ΟΤΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η ΔΑΣ ΟΤΑ ααδείχθηκε πρώτη δύναμη στις εκλογές για νέο δ.σ. στο σύλλογο υπαλλήλων δήμων του νομού Λάρισας και για αντιπροσώπους στο ΝΤ Λάρισας της ΑΔΕΔΥ. Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Για του Δ.Σ. του Συλλόγου

Συνολικά, ψήφισαν 1152 βρέθηκαν 37 άκυρα και λευκά  ψηφοδέλτια- έγκυρα: 1115

  • ΔΑΣ-ΟΤΑ(στηρίχτηκε από το ΠΑΜΕ): 470 ψήφους και 4 έδρες, ποσοστό 42,15%
  • Συνδικαλιστική Ανατροπή (πρώην ΠΑΣΚΕ):230 ψήφους και 2 έδρες Ποσοστό 20,62%
  • Ριζοσπαστική Ενωτική Πρωτοβουλία (ΣΥΡΙΖΑ & Λ.Α.Ε ):185 ψήφους και 2 έδρες). Ποσοστό 16,60%
  • Νέα Πορεία (ΔΑΚΕ) 132 ψήφους και 1 έδρα . Ποσοστό 11,81%
  • Συνδυασμός «Αντίδραση» : 97 ψήφους  καμία   έδρα. Ποσοστό 8,60%.

Για το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ

  • ΔΑΣ-ΟΤΑ(στηρίχτηκε από το ΠΑΜΕ): 476 ψήφους και 13 έδρες, ποσοστό 43,15%
  • Συνδικαλιστική Ανατροπή (πρώην ΠΑΣΚΕ):227 ψήφους και 6 έδρες Ποσοστό 20,58%
  • Ριζοσπαστική Ενωτική Πρωτοβουλία (ΣΥΡΙΖΑ & Λ.Α.Ε ):178 ψήφους και 5 έδρες. Ποσοστό 16,13%
  • Νέα Πορεία (ΔΑΚΕ) 128 ψήφους και 3 έδρα . Ποσοστό 11,15%
  • Συνδυασμός «Αντίδραση» : 94 ψήφους και  2  έδρες. Ποσοστό 8,52%.

 

Με αφορμή τη νίκη στις εκλογές η ΔΑΣ ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

“Ολοκληρώθηκαν χθες  23 Μάρτη 2016 οι εκλογές στο σύλλογο μας. Η ΔΑΣ-ΟΤΑ αναδείχτηκε σε πρώτη  δύναμη με  ποσοστό 42.15%. Αυτό δείχνει την σταθερή  εμπιστοσύνη, των συναδέλφων μας στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και των συνδικαλιστών του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ –ΟΤΑ, που για πολλοστή φορά το αναδεικνύουν πρώτο και με μεγάλα ποσοστά.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε  τους συναδέλφους για την ψήφο τους και την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν χρόνια τώρα. Να τους διαβεβαιώσουμε  πως τη δύναμη που μας έδωσαν θα τη διαθέσουμε στην οργάνωση του αγώνα, το δυνάμωμα και τη ισχυροποίηση του σωματείου μας, στην οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας, γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά μας! Έχουμε μπροστά μας την κορύφωση της επίθεσης στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα και στη συνέχεια  νέο γύρο επίθεσης στα εργασιακά, στους μισθούς,(έρχεται νέο μισθολόγιο με δραστικές μειώσεις ) στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, τη φορολογία, τα “κόκκινα” δάνεια. Ταυτόχρονα είναι σε πλήρη εξέλιξη η υλοποίηση από τους δημάρχους και τις δημοτικές αρχές του Νομού μας όλα τα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα που ψήφισαν οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση.

Η μόνη απάντηση που μπορεί να προκαλέσει ισχυρά εμπόδια και ανατροπή της επίθεσης, να βάλει πλώρη για αποκατάσταση των απωλειών που έχουν  δεχτεί οι εργαζόμενοι και οι  οικογένειες τους, καθώς και για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, είναι ο ανυποχώρητος αγώνας και η συμμετοχή όλων. Η οργάνωση, η ένταση της συλλογικής δράσης συνδεδεμένη με όλες τις αξίες της ταξικής πάλης, της ανειρήνευτης πάλης με το κεφάλαιο και  με όλους όσους το εκπροσωπούν, είναι η  αποκάλυψη και η απομόνωση των ανθρώπων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, η αδιάκοπη σύγκρουση με τη μοιρολατρία το συμβιβασμό και την απογοήτευση που καλλιεργούν. Είναι η  πάλη για την ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος και η ανατροπή του αρνητικού συσχετισμού και στο σύλλογο μας, παρόλη την πρωτιά  της ΔΑΣ.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ και το ΠΑΜΕ πιο οργανωμένα, αποφασιστικά και μαχητικά θα συνεχίσουμε  να διαθέτουμε  τις δυνάμεις μας  στους ταξικούς αγώνες που έχουμε μπροστά μας, με πρώτο βήμα το Συλλαλητήριο Παρασκευή 1 Απρίλη 7 μ.μ στην Κ. Πλατεία  που καλούν οι ταξικές δυνάμεις το εργατικό κέντρο και το ΠΑΜΕ, την  Απεργίας  7 Απρίλη που έχει αποφασίσει Η ΑΔΕΔΥ στο δημόσιο και κλιμάκωση με 48ωρη αν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το νόμο λαιμητόμο για το ασφαλιστικό στη βουλή”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com