ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ανακοίνωση της Γραμματείας Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας του ΠΑΜΕ

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες  του συνεχιζόμενου εγκλήματος των ΝΑΤΟ-Ε.Ε. στη Μέση Ανατολή. Μέσα από φωτιά και σίδερο χιλιάδες πρόσφυγες – μάνες με μωρά στην αγκαλιά, νέοι, μικρά παιδιά- φτάνουν στο Αιγαίο, δίνοντας μάχη με τα κύματα, ναυαγοί στα νησιά μας, με στόχο να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Την ίδια ώρα όμως η εφαρμογή των Συνθηκών της Σένγκεν και Δουβλίνου κλείνουν τα σύνορα παγιδεύοντας χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα. Και όσο θα μεγαλώνει η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τόσο θα μεγαλώνουν οι προσφυγικές ροές.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες! Με τις ευλογίες της Ε.Ε. λειτουργεί τα απαράδεκτα Hot Spot, που αποτελούν κέντρα διαλογής φτηνού εργατικού δυναμικού, δίνει γη και ύδωρ στους φονιάδες του ΝΑΤΟ.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση δε θα μείνουμε παθητικοί θεατές. Δε θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα των ιμπεριαλιστών επιτρέποντας να επικρατήσουν οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές φωνές και αντιλήψεις.

Έχουμε χρέος ως εκπαιδευτικοί να διδάξουμε στους μαθητές μας τις αιτίες που δημιουργούν την προσφυγιά, να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους. Να τους τονίσουμε ότι αυτή η αλληλεγγύη δεν πρέπει να αντικαθιστά την ευθύνη που έχει το κράτος, ούτε μπορεί να γίνεται πεδίο δράσης των Μ.Κ.Ο.

Tην Κυριακή 27 Μάρτη, μαζί με τους μαθητές μας, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, επισκεπτόμαστε τους πρόσφυγες στο Κουτσόχερο, εκφράζουμε στην πράξη την αλληλεγγύη μας . (ώρα αναχώρησης 11.00πμ από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ