ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Τ.Κ. ΜΑΝΔΡΑΣ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Τις τελευταίες ημέρες και μετά τη λειτουργία της ανοικτής δομής φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου», σε πολύ κοντινή απόσταση από τα σπίτια μας, στη τοπική κοινότητα Μάνδρας του Δήμου Λαρισαίων, οι κάτοικοι της Μάνδρας  βιώνουν από κοντά το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα αλλά και το δράμα των κατατρεγμένων αυτών ανθρώπων. 

Το χωριό μας και τα διπλανά χωριά καλούνται να σηκώσουν ένα βαρύ φορτίο στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Η συνείδηση των κατοίκων της Μάνδρας , αλλά και η προσφυγική καταγωγή αρκετών από εμάς,   μας υπαγορεύει να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε ανθρώπους κατατρεγμένους, οικογένειες και μικρά παιδιά. Γίνεται λοιπόν απολύτως κατανοητό ότι δεν μπορούν να μας εκφράζουν, ακραίες τοποθετήσεις και  αντιλήψεις.

Την ίδια ώρα, είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε το βαθύτατο προβληματισμό και την ανησυχία των κατοίκων του χωριού μας,  για τις συνθήκες που θα δημιουργηθούν στην ευρύτερη περιοχή από τη λειτουργία ενός μεγάλου χώρου φιλοξενίας προσφύγων.

Θεωρούμε επιβεβλημένη την λήψη αποφάσεων απ’ όλες τις αρμόδιες αρχές που θα διασφαλίζουν με κάθε τρόπο την ασφάλεια του χώρου, τόσο για τους εντός του πρώην στρατοπέδου Ευθυμιόπουλου, όσο και για τους κατοίκους της Μάνδρας.

Εμείς ως τοπική κοινωνία, μαζί με τη δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων θα συνεργαστούμε προκειμένου να στηρίξουμε τους ανθρώπους αλλά και να διασφαλίσουμε συνθήκες ασφάλειας και ομαλότητας στην περιοχή μας. Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας για τη στενή συνεργασία όλες αυτές τις ημέρες και την παρουσία τους στο χωριό μας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ