ΑΠΟΚΤΑ ΠΛΑΤΕΙΑ Η ΣΥΝΟΙΚΑ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εντός του 2016, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της νέας πλατείας στην συνοικία του Αγίου Γεωργίου αλλά και οι εργασίες διαμόρφωσης της πλατείας Αλησμόνητων Πατρίδων, στη συνοικία Αβέρωφ.

Στις δυο συνοικίες βρέθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Αστικής Ανάπλασης και Υποδομών κ. Δημήτρης Μαβίδης, η γενική διευθύντρια κ. Ευαγ. Γιοβρή και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Ειδικότερα, στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου, η πλατεία θα κατασκευαστεί σε έκταση 5,5 στρεμμάτων και βρίσκεται πίσω από τους χώρους  του 7ου Γυμνασίου – 4ου Ε.Π.Α.Λ, στην οδό Σικελιανού.

Σημειώνεται ότι η κατασκευή πλατείας στην συνοικία του Αγίου Γεωργίου,  αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, ενώ  ο χώρος πρασίνου στην υπό κατασκευή πλατεία θα καλύπτει το 57% της έκτασης.

Χαρακτηριστικά σημειώνεται ότι στο χώρο της πλατεία θα δημιουργηθεί μικρό αλσύλλιο., παιδική χαρά και μικρός αμφιθεατρικός χώρος, που θα χρησιμεύει και για δραστηριότητες των γειτονικών σχολείων.

Επίσης ο δήμαρχος και τα στελέχη του Δήμου Λαρισαίων, συνεχίζοντας την επίσκεψη στην περιοχή της συνοικίας Αγιος Γεώργιος – Λαχανοκήποι βρέθηκαν στο χώρο που διαμορφώθηκε για την στέγαση των μαθητών του 10ου και 48ου Νηπιαγωγείων στην περιοχή των Λαχανοκήπων. Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα Νηπιαγωγεία στεγάζονταν σε νοικιαζόμενο κτίριο που ήταν απολύτως ακατάλληλο για τη στέγαση μονάδων προσχολικής αγωγής.

Ετσι ως άμεση και προσωρινή λύση και μέχρι να δρομολογηθεί και να ολοκληρωθεί η ανέγερση διδακτηρίου στην συνοικία, αποφασίστηκε η προμήθεια χώρων ελαφράς κατασκευής. Σύντομα οι νέες αίθουσες θα φιλοξενήσουν τα παιδιά των νηπιαγωγείων. Επίσης στο διπλανό και όμορο με το σχολείο κοινόχρηστος χώρος θα διαμορφωθεί από τα υπηρεσίες του Δήμου.

Τέλος, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης, βρέθηκε και στο χώρο της πλατείας Αλησμόνητων Πατρίδων, στη συνοικία Αβέρωφ. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συζητήθηκαν  οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στην πλατεία και ζήτησε να τεθεί σε τροχιά υλοποίησης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ