Γ. ΠΑΣΧΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΗΣ Δ.Α. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΣΠΑΡΜΟΥ

“Η ολιγωρία της δημοτικής αρχής ευθύνεται για την κατάρρευση του φράγματος Σπαρμού στη δημοτική ενότητα Ολύμπου” τονίζει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ολύμπου Πολιτεία” κ. Γιώργος Πασχόπουλος.

“Το πρόβλημα της υπερσυγκέντρωσης ύδατος στο φράγμα ήταν γνωστό εδώ και αρκετές ημέρες, δεδομένων των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην περιοχή (έντονες βροχοπτώσεις). Ο Δήμος Ελασσόνας όφειλε να έχει εκτρέψει το νερό του ποταμού, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να αποφευχθεί η υπερχείλιση. Δυστυχώς όμως η αδιαφορία της διοίκησης του Δήμου οδήγησε σε τεράστιες ζημιές τις ιδιωτικές καλλιέργειες και “ακύρωσε” ένα χρήσιμο έργο για την αγροτική οικονομία του Δήμου”.

Αμέσως μόλις πληροφορήθηκε την καταστροφή, ο κ. Πασχόπουλος, μαζί με το βουλευτή του Ποταμιού Κων. Μπαργιώτα, βρέθηκε στο σημείο και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Το φράγμα καταστράφηκε και οι ευθύνες της δημοτικής αρχής είναι τεράστιες. Το συγκεκριμένο φράγμα εξυπηρετούσε περισσότερα από 1.500 στρέμματα καλλιεργούμενων εκτάσεων της περιοχής Σπαρμού Ελασσόνας. Και είναι ευτύχημα που δε θρηνήσαμε θύματα, καθώς τις τελευταίες ημέρες λόγω της χιονόπτωσης στον Όλυμπο και του τριημέρου, πολλοί ήταν οι επισκέπτες που επισκέφτηκαν το Χιονοδρομικό στις Βρυσοπούλες και την Ιερά Μονή Σπαρμού. Θέλω να ευχαριστήσω το βουλευτή Λάρισας κ. Κ. Μπαργιώτα για το ενδιαφέρον του να επισκεφτεί μαζί μου την πληγείσα περιοχή”.

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ