H ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Την Κυριακή 3 Απριλίου στις 20:00 το φιλόμουσο κοινό της πόλης θα υποδεχθεί στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας τη Χορωδία της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Κτιστάκη, ο οποίος από τον Ιανουάριο 2016 συνεργάζεται μαζί της.

Τη συναυλία θα «ανοίξει» το βραβευμένο γυναικείο φωνητικό σύνολο InDONNAtiόn του Δ.Ω.Λ (χρυσό μετάλλιο Καλαμάτα 2015 ), επίσης υπό τη διεύθυνση του Δ. Κτιστάκη.

Στη μία και πολλά υποσχόμενη συναυλία, το απαιτητικό κοινό της πόλης, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τη δυναμική παρουσία του χορωδιακού ρεπερτορίου και να γευτεί αγαπημένα ακούσματα με το μοναδικό τρόπο που θα αποδώσουν τα δύο σχήματα.

Η Χορωδία της ΕΡΤ ιδρύθηκε το 1977 από τον Μάνο Χατζιδάκι, διευθυντή τότε του Τρίτου Προγράμματος της Ραδιοφωνίας, ως «Χορωδία του Τρίτου», σε συνεργασία με τον Αντώνη Κοντογεωργίου, που υπήρξε ο οργανωτής και βασικός διευθυντής της έως σήμερα.

Η Χορωδία, που άρχισε με 18 μέλη και σήμερα αποτελείται από 55 χορωδούς, αναδείχθηκε σύντομα ως το καλύτερο χορωδιακό σύνολο της χώρας. Στο ρεπερτόριό της, που αριθμεί πάνω από 900 συνθέσεις, συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων έργα για χορωδία και ορχήστρα των: J.S.Bach, C.P.E. Bach, Bacalof, Beethoven, Berlioz, Bernstein, Brahms, Bruckner, Corette, Debussy, Dvorak, Faure, Haydn, Kancheli, Kodaly, Liszt, Mahler, Mendelssohn, Milhaud, Mozart, Orff, Pergolesi, Prokofiev, Rossini, S.Saens, Shostakovich, Fl. Schmith, Schubert, Schumann, Scriabin, Stravinsky,Verdi, Vivaldi.

Στο ρεπερτόριο της Χορωδίας ανήκουν και οι όπερες: Αida (Verdi), Capuleti e Montechi (Bellini), Norma (Bellini), Carmen (Bizet), Lucrezia Borgia (Donizetti), Les Troyens (Berlioz), L’Orfeo (Monteverdi), Die Zauberflote (Mozart), Cosi fan tutte (Mozart), Don Giovanni (Mozart), Le Nozze di Figaro (Mozart), La Traviata (Verdi), Tristan und Isolde (Wagner), H επιστροφή της Ελένης (Μικρούτσικος), Ο γυάλινος κύκλος (Μαραγκόπουλος) και Ρέα (Σαμάρας).

Στη διαμόρφωση του ρεπερτορίου της δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα σε πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις ελληνικών έργων, από τα οποία 46 είναι για χορωδία και ορχήστρα.

Η δραστηριότητα της Xορωδίας στο εξωτερικό αυξήθηκε την περίοδο 1993-94, με Γενικό Διευθυντή τον Μίκη Θεοδωράκη, χάρις στον οποίο πραγματοποιήθηκαν οι περισσότερες από τις 44 εμφανίσεις της εκτός Ελλάδος, (Φεστιβάλ Ανόβερου, Καΐρου, Τουλούζης, Κολωνίας, Μονάχου, Βελιγραδίου, Φλωρεντίας, Ελσίνκι, Όπερα του Mονπελιέ, ΗΠΑ, Καναδά, Κύπρο, Τουρκία, Τυνησία). H Xορωδία ‘εχει κατά καιρούς συνεργαστεί και με άλλους μαέστρους Έλληνες και ξένους .

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Νεανικών Χορωδιών που διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας σε συντονισμό της InDONNAtiόn και τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων

Προπώληση των εισιτηρίων – 5 ευρώ – από την Τετάρτη 30 Μαρτίου στο ισόγειο του Δημοτικού Ωδείου.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2410.259936

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ