ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

Ο Σύλλογος Γονέων & κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Τυρνάβου προσκαλεί τους γονείς & τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των σχολείων του δήμου μας την Κυριακή 3/4/2016 στις 6:00μ.μ. στο Εμμανουήλειο Πνευματικό κέντρο για την 4η συνάντηση με την ψυχολόγο κ. Ελισάβετ Γεωργίου με θέμα «Σχολικός Εκφοβισμός».

Ο σχολικός εκφοβισμός (αγγλικά: school) είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας, που εμφανίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου. Ο σχολικός εκφοβισμός αναφέρεται στη χρήση βίας μεταξύ μαθητών ή συνομηλίκων παιδιών με στόχο να προκληθεί πόνος ή αναστάτωση. Εμφανίζεται με τη μορφή του λεκτικού εκφοβισμού (κοροϊδία, διακρίσεις, ντροπιαστικά σχόλια), του κοινωνικού εκφοβισμού (διάδοση φημών, καταστροφή προσωπικών αντικειμένων, απομόνωση από την ομάδα), του σωματικού εκφοβισμού (χτυπήματα, σπρωξίματα, κλωτσιές), του ηλεκτρονικού εκφοβισμού (εκβιασμός μέσω Διαδικτύου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνο).

Στη συνάντηση Θα συζητηθούν τρόποι αναγνώρισης του θύματος ή θύτη καθώς και τρόποι στήριξης των παιδιών & των δύο περιπτώσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ