ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του για οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας βασισμένος στα πολλά πλεονεκτήματα της χώρας τα οποία και καλούνται να αναδειχθούν και αναφερόμενος στις βαθιές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών ο πρέσβης της Γαλλίας επισκέφθηκε την Πέμπτη τη Λάρισα

OLYMPUS DIGITAL CAMERAστο πλαίσιο διήμερης παραμονής με στόχο σειρά επαφών και συναντήσεων επιχειρηματικούς φορείς, τον Περιφερειάρχη και το δήμαρχο Λαρισαίων.

«Από το 1948 η καρδιά της Γαλλίας χτυπά στη Θεσσαλία και στο Γαλλικό Ινστιτούτο», τόνισε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Ch. Chantepy, ο οποίος έσπευσε να αναφερθεί σε σειρά πλεονεκτημάτων της Ελλάδας που ευνοούν την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας.

«Αυτή ακριβώς την άλλη πλευρά της σκοπεύω να αναδείξω, όταν οι εφημερίδες της Γαλλίας περιγράφουν μόνο κρίση και μνημόνια», υπογράμμισε με νόημα ο Γάλλος πρέσβης περιγράφοντας το δυναμικό νέων ανθρώπων, καινοτόμα και ευφυή ερευνητικά προγράμματα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθώς και ένα μεγάλο πεδίο δράσης στην αγροδιατροφή και τον τουρισμό με επίκεντρο τη Θεσσαλία.

«Εντυπωσιάστηκα από το Αρχαίο Θέατρο», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του κ. Chantepy,  ο οποίος τόνισε πως «οι πολιτικοί και πολιτιστικοί δεσμοί μας παραμένουν ισχυροί και μένει να αναπτυχθούν περαιτέρω και οικονομικές συνεργασίες και επενδύσεις».

Στο πλαίσιο των επαφών τους και παρουσία και του διευθυντή της οικονομικής αποστολής Business France στην Ελλάδα κ. M. Pierre Lignot διοργανώνεται την Παρασκευή σχετική συνάντηση στα γραφεία του ΣΘΕΒ, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του paidis. com σχετικά με την τρομοκρατία και το προσφυγικό ο Γάλλος πρέσβης αφού ξεκαθάρισε ότι «η Ελλάδα είναι στην Ευρώπη» υποστήριξε πως το προσφυγικό είναι συνολικό ζήτημα της Ευρώπης και χρειάζεται η συνεργασία και αλληλεγγύη όλων για την αντιμετώπισή του.

«Να εφαρμοσθεί η συμφωνία με την Τουρκία και να αντιμετωπισθεί το θέμα της παράνομης διακίνησης», κατέληξε ο κ. Chantepy.

… ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Γαλλικό Ινστιτούτο ο κ. πρέσβης έκανε και τα αποκαλυπτήρια έργου- προσφοράς της οικογένειας Ξηρομερίτη και του εικαστικού Αντώνη Καρακωνσταντάκη στο Ινστιτούτο.

Το έργο «Υποδοχεύς», το σύμβολο του θεού της Ιατρικής κοσμεί από σήμερα την αίθουσα αναμονής του Γαλλικού Ινστιτούτου και όπως επισημαίνει ο δημιουργός του «… βρίσκεται σε ένα χώρο προσέλευσης ανθρώπων με προσδοκώμενο αγαθό τη μάθηση».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ