ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ… κ. ΣΑΡΧΩΣΗ

 

Μετά τη σημερινή συνάντηση στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο, με θέμα τη συγκέντρωση βοήθειας για τους πρόσφυγες, ο επικεφαλής της ‘’Δράσης Πολιτών’’ κ. Στέλιος Ροντούλης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση.

«Μακάρι οι διοικούντες τον Δήμο Τυρνάβου να έδειχναν την ίδια φιλανθρωπία και την ίδια ευαισθησία προσφοράς και αλληλεγγύης για τους αναξιοπαθούντες Έλληνες, ιδιαιτέρως μάλιστα για τους κοινωνικά ευάλωτους κατοίκους του Τυρνάβου ενόψει του χριστιανικού Πάσχα.

Την ώρα που ο γηγενής ελληνικός πληθυσμός χειμάζεται ποικιλοτρόπως, την ώρα που Έλληνες μαθητές λιμοκτονούν και σωριάζονται στα σχολεία λόγω ασιτίας, την ώρα που χιλιάδες Έλληνες ψάχνουν να βρουν τρόφιμα στους κάδους των απορριμμάτων, την ώρα που χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά βιώνουν την ενεργειακή πενία και βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, η συμπεριφορά των κρατούντων στο Δήμο Τυρνάβου θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως επιεικώς προκλητική.

Χωρίς καμία οργανωμένη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στο κυρίαρχο όργανο του Δημοτικού Συμβουλίου, φαίνεται πως κάποιοι εζήλωσαν την δόξα των δήθεν «αλληλέγγυων» και προσπαθούν, με τρόπο υπεργολαβίας, να το παίξουν ευαίσθητοι και συμπονετικοί. Δεν το καταφέρνουν, όμως. Απλώς, προκαλούν τον γέλωτα και την κοινή λογική των δημοτών. Όταν, μάλιστα, φτάνουν στο σημείο να διακινούν ανυπόγραφα έγγραφα, τότε γελοιοποιούνται εντελώς.

Εν κατακλείδι, εάν κάποιοι στο Δήμο Τυρνάβου φιλοδοξούν πράγματι να στηρίξουν τη φιλανθρωπία και την ευεργεσία, ας αναλογισθούν ότι υπάρχουν και Έλληνες της διπλανής πόρτας που περιμένουν την έμπρακτη εκδήλωση της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης και ας αφήσουν τα «προσφυγικά» κλισέ των ημερών.

Το συνθημά μας πρέπει να είναι μόνο ένα. «Κανένας Έλληνας νηστικός, χωρίς φάρμακα και χωρίς φροντίδα». Το χριστιανικό Πάσχα μας δείχνει το δρόμο. Ως πιστοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε».

Υ.Γ.: Η ‘’Δράση Πολιτών’’ θέτει και ένα ερώτημα στους «ευαίσθητους αλληλέγγυους» του Δήμου Τυρνάβου. Όταν θα μοιράσουν στους «πρόσφυγες» το όποιο υλικό συγκεντρωθεί, θα φορούν σταυρό ή θα τον αφαιρέσουν (εάν βέβαια τον φορούν), προκειμένου να μην προκαλέσουν τους περιφερόμενους Ισλαμιστές; Κάθε απάντηση γίνεται εκ προοιμίου δεκτή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ