ΚΛΗΡΩΝΕΙ ΑΡΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Σε πλήρη αδιέξοδο βρίσκονται εκατοντάδες κτηνοτρόφοι του νομού και της χώρας γενικότερα εξαιτίας της τεράστιας καθυστέρησης που παρατηρείται στην καταβολή των επιδοτήσεων που δικαιούνται, αφού όπως σημειώνουν είναι αδύνατο να εξασφαλίσουν τροφή για τα κοπάδια τους που κινδυνεύουν από υποσιτισμό με ότι μπορεί αυτό να συνεπάγεται.

Παράλληλα με δεδομένο ότι το Πάσχα είναι αρκετά αργά φέτος οι κτηνοτρόφοι είναι αναγκασμένοι να υποστούν ένα ακόμη έξοδο για το σιτηρέσιο αυτών των ζώων που για τους περισσότερους είναι σχεδόν αδύνατο.

Την απόγνωση αυτή των κτηνοτρόφων μεταφέρει στο paidis.com ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Νίκος Παλάσκας που όπως τονίζει η διοίκηση της ομοσπονδίας σε μια προσπάθεια να αναδείξει το πρόβλημα, να ευαισθητοποιήσει την ηγεσία του υπουργείου αλλά και για να έχει μαζί της την κοινωνία που επίσης αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, αποφάσισε να προχωρήσει σε μία θεαματική αλλά πολύ ουσιαστική κίνηση, χαρίζοντας μετά από κλήρωση σε κατοίκους της περιοχής περίπου 500 αρνιά που θα προσφέρουν κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Η κλήρωση θα γίνει σήμερα γύρω στις 6.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας και οι τυχεροί θα μπορούν να πάρουν αμέσως το αρνί για να το μεγαλώσουν μόνοι τους και να εξασφαλίσουν έτσι τον πασχαλινό τους οβελία.

“Είναι μια κίνηση που και τους Λαρισαίους εξυπηρετεί και εκατοντάδες αρνιά θα σώσει από τον υποσιτισμό” σημειώνει ο κ. Παλάσκας που δεν αποκλείει ανάλογες κληρώσεις να πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες σε Τύρναβο, Ελασσόνα και Φάρσαλα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ