Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ

Απευθύνοντας δημόσια έκκληση να βοηθήσουν όλοι οι δήμοι στη διαχείριση του προσφυγικού, δίχως να αισθάνονται ορισμένοι «ότι σηκώνουν μόνοι τους το βάρος», ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής μετείχε σήμερα έκτακτης συνεδρίασης της ΠΕΔ Θεσσαλίας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAκαι αφού νωρίτερα πραγματοποίησε επίσκεψη στον καταυλισμό προσφύγων στο Κουτσόχερο.

«Στόχος παραμένει να εξασφαλίσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όλους, χωρίς να απαξιώνουμε τα αποθέματα ψυχής των Ελλήνων στο βωμό κάποιων πολιτικών σκοπιμοτήτων», υπογράμμισε με νόημα ο κ. Κουρουμπλής ανακοινώνοντας παράλληλα την άμεση οικονομική ενίσχυση των δήμων που σήκωσαν το βάρος του προσφυγικού με ποσό ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ».

Δίχως να δώσει σαφείς απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τη δομή του Κουτσόχερου και τον τελικό αριθμό των προσφύγων που θα καταλήξουν στο στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου» ο κ. Κουρουμπλής επέμεινε πως «αποφεύγει να μπαίνει στη λογική των αριθμών, αφού δεν μπορεί κανείς να προχωρήσει σε σταθερό σχεδιασμό σε μια Ευρώπη των κλειστών συνόρων».

Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε την κάλυψη της δομής όσον αφορά τις ιατροφαρμακευτικές της ανάγκες σε 24ωρη βάση από την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στο Κουτσόχερο έτυχε «θερμής» υποδοχής από αλληλέγγυους που με πανό και συνθήματα διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων.

«Μίλησα με τους πρόσφυγες και το μόνο που ζητούν είναι να φύγουν», ήταν το σχόλιο Κουρουμπλή που αναφέρθηκε και σε επιδοτούμενα προγράμματα εγκατάστασης προσφύγων σε σπίτια «που οπωσδήποτε είναι καλύτερα από τα αντίσκηνα».

Την έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ απασχόλησαν ακόμη τρέχοντα θέματα της αυτοδιοίκησης, ενώ έγινε και σχετική ενημέρωση για τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης που ευνοούν το τεράστιο κεφάλαιο της αποκέντρωσης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ