ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ1ου ΙΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΖΑΜΠΑ!!!

Την κάθετη διαφωνία τους με την απόφαση της κυβέρνησης οι σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ να κάνουν απλήρωτη  πρακτική άσκηση, εκφράζουν με επιστολή τους οι σπουδαστές του 1ου ΙΕΚ Λάρισας. Στην επιστολή τους αναφέρουν τα εξής:

“Ξεκινώντας τη νέα χρονιά μάθαμε ότι πλέον η πρακτική άσκηση, στο όνομα της μαθητείας, εκτός από απαραίτητη προϋπόθεση για να δώσουμε εξετάσεις για πιστοποίηση, θα είναι και απλήρωτη (ή αν έχει διάθεση ο εργοδότης, με ψίχουλα). Όλο αυτό έρχεται να προστεθεί στα δυσβάσταχτα έξοδα που έχουμε για να σπουδάσουμε, αφού δεν δικαιούμαστε πάσο, εξοπλισμό και έντυπες σημειώσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό γίνεται τώρα, αφού η κυβέρνηση σαρώνει ότι έχει μείνει όρθιο από τα εργασιακά μας δικαιώματα και την κοινωνική ασφάλιση. Είναι η ίδια πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους, που δημιουργεί ουρές ανέργων, που ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες, που δεν μας αφήνει να σπουδάσουμε. Που αναγκαζόμαστε να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για μεταφορές, αναλώσιμα, σημειώσεις.

Θέλουν να μας μάθουν από τις σπουδές μας κιόλας, πως θα περιπλανιόμαστε μια ζωή με το χέρι απλωμένο να ζητάμε ψίχουλα, αναξιοπρεπείς, με δουλειές τύπου voucher, με 5μηνα προγράμματα, με μισθούς πείνας και χωρίς ασφάλιση.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!

Διεκδικούμε:

Κατάργηση της εγκυκλίου για την υποχρεωτική δωρεάν πρακτική. ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΖΑΜΠΑ! Πρακτική άσκηση ενταγμένη οργανικά στην μάθηση, ασφάλιση και πλήρεις αποδοχές με βάση το κατώτερο μεροκάματο του ανειδίκευτου εργάτη. Καμία απουσία σε εργαζόμενους σπουδαστές για την ώρα που εργάζονται.

Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας για αναλώσιμα, σημειώσεις

Δωρεάν πάσο για όλους τους σπουδαστές

Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για αναβάθμιση των σπουδών μας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ