ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΕΔΕΥΑ ΚΑΙ ΔΕΥΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΝΕΡΟΥ

Η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α) και η Δ.Ε.Υ.Α. Λάρισας διοργανώνουν διημερίδα στις 7 και 8 Απριλίου,στη Λάρισα (αίθουσα εκδηλώσεων ΔΕΥΑΛ)  με θέματα τις νέες τεχνολογίες νερού και το μη ανταποδοτικό νερό (απώλειες) στα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης.

Η ημερίδα έχει τίτλο:

«ΕΝΙΑΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΥΔΑΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΤΩΝ ΔΕΥΑ»

Στόχος της διημερίδας είναι:

  • Η ανάδειξη των νέων τεχνολογιών που εφαρμόζονται στη διαχείριση των δικτύων ύδρευσης και άρδευσης για την καταγραφή και αποτύπωση δεδομένων όλων των λειτουργιών, προκειμένου να υπάρξει αξιοποίησή τους για τεκμηριωμένη λήψη αποφάσεων (DSS) και μείωση του λειτουργικού κόστους.
  • Η υιοθέτηση ενιαίας μεθοδολογίας από τις Δ.Ε.Υ.Α. για τον υπολογισμό του υδατικού ισοζυγίου στα δίκτυα ύδρευσης ώστε να προκύψει βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης σχετικά με το Μη Ανταποδοτικό Νερό ( NonRevenueWater).

Με βασικό άξονα τη διάχυση της γνώσης από διακεκριμένους σε θέματα διαχείρισης δικτύων, καθηγητές των Πανεπιστημίων Θεσσαλίας και Κύπρου καθώς και στελέχους του Διεθνούς Συνδέσμου Νερού (IWA), αλλά και αξιοποιώντας καλές πρακτικές από αντιπροσωπευτικές Δ.Ε.Υ.Α. ολόκληρης της χώρας, θα παρουσιασθούν υλοποιήσιμες προτάσεις για την αξιοποίηση των τεχνολογιών και τεκμηριωμένα εφαρμόσιμες λύσεις.

Σκοπός της διημερίδας είναι ο εντοπισμός των δεικτών λειτουργίας που μπορούν να βελτιώσουν οι ΔΕΥΑ ώστε να μειωθεί το λειτουργικό κόστος (νερό, ηλεκτρική ενέργεια) και οι παρεχόμενες υπηρεσίες (διαρροές, ποιότητα νερού) προς τους καταναλωτές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ