ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΙ Η ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ Κ. ΓΑΛΛΗ

Μια σημαντική εκδήλωση αφιερωμένη στον πρώτο Έφορο Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Κ. Γαλλή διοργανώνουν από κοινού ο Σύλλογος Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Τίτλος της εκδήλωσης – εσπερίδας,  που θα γίνει το Σάββατο 9 Απριλίου, στις 7.30 μμ, στο χώρο του αμφιθεάτρου του Διαχρονικού Μουσείου, είναι «Από το Γενί Τζαμί στο Διαχρονικό Μουσείο – Οι απαρχές της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας και η συμβολή του Κ. Γαλλή».

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Επίτιμος Διευθυντής του Επιγραφικού Μουσείου κ. Χαράλαμπος Κριτζάς, οι αρχαιολόγοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ.κ. Γιώργος Τουφεξής και Στέλλα Κατακούτα καθώς και το τιμώμενο πρόσωπο, πρώην Έφορος Αρχαιοτήτων Λάρισας και πρώην καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Κώστας Γαλλής.

Θα χαιρετίσουν η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σταυρούλα Σδρόλια και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου Γιάννης Σιούλας ενώ την όλη εσπερίδα θα συντονίσει η πολιτισμολόγος και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ελένη Βαϊοπούλου. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ξενάγηση από τον Κ. Γαλλή στα νεολιθικά εκθέματα της πλατιάς Μαγούλας Ζάρκου που εκτίθενται στο Μουσείο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ