ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΠΕΦΤΕΙ ΜΕΣΑ!!!

Συντριπτική διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε δημοσκόπηση που έδωσε στη δημοσιότητα το διεθνές κέντρων ερευνών Bridging Europe, οι μετρήσεις του οποίου έπεσαν μέσα και στις τέσσερις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις στην Ελλάδα, όπως και του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

Σε νέα μέτρηση που ανακοίνωσε με ημερομηνία έκδοσης 2 Απριλίου, δίνει διαφορά 7,5 μονάδων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ. Πρόκειται για ολική ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό, λαμβάνοντας υπόψη την προχθεσινή δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που έδινε προβάδισμα 8% στη ΝΔ.

Όπως αναφέρουν στην ανάλυσή τους οι D. Papadopoulos & Mario Schmidt στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να σταθεροποιεί μια καθαρή εκλογική υπεροχή από τη ΝΔ (η οποία ωστόσο φαίνεται να έχει μικρή άνοδο από την προηγούμενη μέτρηση του Ιανουαρίου), αν και το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου είναι αρκετά ψηλό στο επίπεδο του 27%!

Το ΚΚΕ και η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή αυξάνουν ελαφρά την επιρροή τους, αντίθετα με το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων που υποχωρούν. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ παραμένει σταθερή, ενώ το ίδιο περίπου συμβαίνει και με τους ΑΝ.ΕΛΛ που παγιώνουν το ποσοστό που τους εξασφαλίζει την παρουσία τους στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της μέτρησης είναι:

-24,6% ΣΥΡΙΖΑ,

-17,1% ΝΔ,

-7,5% ΧΑ,

-7,4% ΚΚΕ,

-4,5% ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ,

-3,3% ΑΝΕΛ,

-2,8% ΛΑΕ,

-2% ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ,

-1,4% ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ,

-2% Άλλοι και ΔΞ/ΔΑ

Δείτε ΕΔΩ τα υπόλοιπα στοιχεία της μέτρησης όπως και τα αποτελέσματα επί άλλων ερωτημάτων όπως η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης σε επι μέρους τομείς πχ προσφυγικό, διαφθορά, Δικαιοσύνη.

Στην ταυτότητα της έρευνας αναφέρεται ότι διεξήχθη μεταξύ 30 και 31 Μαρτίου.

aftodioikisi.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ