ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ!

Πεδίο αντιπαραθέσεων μέχρι και για τις αδελφοποιήσεις πόλεων η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας με τον επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ Πέτρο Κρίκη να καταψηφίζει τελικά πρόταση για την έγκριση αδελφοποίησης του Δήμου Λαρισαίων με την Ανάπα της Ρωσικής Ομοσπονδίας!

«Πέρα από τις προθέσεις για πολιτιστικές ανταλλαγές υπάρχουν άλλοι στόχοι, με βασικό κίνητρο την ανάπτυξη επιχειρηματικών σχέσεων ανταγωνιστικού χαρακτήρα», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση της ΛΑΣΥ, με το δήμαρχο Λαρισαίων να εκφράζει την έκπληξή του που ένα τέτοιο θέμα αποτέλεσε σημείο αντιπολίτευσης και διαφωνιών.

«Η βάση σαφώς και είναι οι πολιτιστικές ανταλλαγές, ωστόσο αν θεωρείται λάθος κατεύθυνση την παράλληλη στήριξη της τοπικής οικονομίας τότε τι να πω;», ήταν η αντίδραση Καλογιάννη, ο οποίος ξεκαθάρισε πως το τοπίο με τις «ανενεργές» αδελφοποιήσεις θα ξεκαθαρίσει με στόχο «την ενεργοποίησή τους με διαφορετικό τρόπο».

Τελικά η πρόταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τον αντιδήμαρχο Γ. Σούλτη να περιγράφει στο σώμα «σκέψη δημιουργίας δικτύου αδελφοποιημένων πόλεων», η οποία βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ