ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Πλημμύρισε παιδικά χαμόγελα το Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας την Παρασκευή 1 Απριλίου  στην έναρξη των εκδηλώσεων της  «Εβδομάδας Παιδικής Λογοτεχνίας». Η Αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας  οργάνωσαν

από 1 έως 15 Απριλίου, με  αφορμή τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου»,  συναντήσεις μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής  με συγγραφείς και εικονογράφους παιδικής λογοτεχνίας, σε ένα υπέροχο ταξίδι στο κόσμο του παιδικού βιβλίου και της φιλαναγνωσίας. Συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 1 Απριλίου μαθητές των Δημοτικών Σχολείων 4ου, 5ου, 19ου , 15ου, 37ου Λάρισας και 3ου Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης συναντήθηκαν με τη συγγραφέα Ιωάννα Μπουλντούμη. Η συγγραφέας συνομίλησε με τα παιδιά για τους ήρωες των βιβλίων της και έπαιξε μαζί τους διαδραστικά παιχνίδια.

Τη Δευτέρα 4 Απριλίου μαθητές των Δημοτικών Σχολείων 6ου και 39ου Λάρισας υποδέχτηκαν τη συγγραφέα Γιολάντα Τσορώνη- Γεωργιάδη, η οποία με αφορμή το βιβλίο της «Το παλιό σχολειό» ταξίδεψε τους μαθητές στο σχολείο της Ελλάδας του χτες με συντροφιά τη μαθητική ποδιά, την πλάκα και το κοντύλι, το αλφαβητάρι και το αριθμητήριο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της πρώτης εβδομάδας συνεχίζεται ως εξής:

Την Τρίτη 5 Απριλίου οι μαθητές θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη συγγραφέα Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου και να κουβεντιάσουν μαζί της την αξία των βιβλίων και του ρόλου τους  στη ζωή τους.

Την Τετάρτη 6 Απριλίου οι μαθητές θα συναντήσουν την αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συγγραφέα Τασούλα Τσιλιμένη. Με  τα  βιβλία της «Γάτα σκύλος κι ένα αρνί πορτρέτα σε μια γκαλερί» και «Το κυνήγι της Πρασινοπασχαλίτσας» ταξιδεύει τα παιδιά στον κόσμο της Τέχνης,  αναδεικνύει την αγάπη για την φύση και τα ζώα αλλά και την αξία της αγάπης και της συντροφικότητας μεταξύ των ανθρώπων.

Την Πέμπτη 7 Απριλίου οι μαθητές θα συναντηθούν με  την εικονογράφο και συγγραφέα  Πέγκυ Φούρκα. Με αφορμή τα βιβλία της συζητά με τα παιδιά για τη δημιουργία ενός βιβλίου, την εικονογράφηση, τον τρόπο που «ζωντανεύουμε» τους ήρωες και παίζει  μαζί τους διαδραστικά παιχνίδια.

Η πρώτη εβδομάδα των εκδηλώσεων κλείνει την Παρασκευή 8 Απριλίου με τη συγγραφέα και εκπαιδευτικό Μαρία Αγγελίδου. Μέσα από τα ιστορικά παραμύθια της  μαθαίνει στα παιδιά πως η ιστορία δεν είναι μόνο ένα μάθημα αλλά το συναρπαστικότερο και το πιο «ζωντανό” βιβλίου του κόσμου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο  Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, στην αίθουσα εκδηλώσεων (ισόγειο).  Ακολουθεί ξενάγηση των μαθητών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και επίσκεψη στην  αίθουσα τέχνης «Τάκης Τλούπας» (2ος όροφος) στην οποία λειτουργεί Έκθεση των Παιδικών Τμημάτων των Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών των Λεσχών Πολιτισμού και Έκθεση Βιβλίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ