ΝΕΑ ΛΑΡΙΣΑ: «ΠΛΗΜΜΥΡΑ Α-ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ» , «ΒΡΕΧΕΙ» … ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ!

Καταγγελία σε βάρος της δημοτικής αρχής της Λάρισας για αδιαφάνεια, με δεδομένο ότι φέρνει προς συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση του δδ.σ., θέματα που αφορούν την ανάθεση τριών μελετών, κάνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Νέας Λάρισας Ντ. Διαμάντος, Μ. Ξηρομερίτης και Κ. Ζιαζιά – Σουφλιά. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Στο ΔΣ της Τρίτης, 5/4/2016 έρχονται 3 θέματα μελετών.

  1. «Στατική μελέτη μεταλλικών κατασκευών»

Η ΔΑ προτείνει λόγω συνδρομής επείγουσας περίπτωσης να ανατεθεί «με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση σχετικής προκήρυξης».

  • ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ σαφώς η «επείγουσα περίπτωση». Κατά συνέπεια, το αρμόδιο Τεχνικό Συμβούλιο θα απορρίψει την υπογραφή της σύμβασης.
  • Η «μία μελέτη» αφορά … 3 μελέτες…
  • Υπάρχει η αναφερόμενη «απαραίτητη γεωτεχνική έρευνα και μελέτη» (δύο για την ακρίβεια που αφορούν τις 2 σχολικές αίθουσες); Πότε, με ποια διαδικασία και από ποιον εκπονήθηκε;
  1. «Μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων άμεσης εφαρμογής…»

Αποτελεί συνέχεια του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Η ΔΑ προτείνει λόγω συνδρομής επείγουσας περίπτωσης να ανατεθεί «με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση σχετικής προκήρυξης».

  • ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ σαφώς η «επείγουσα περίπτωση». Κατά συνέπεια, το αρμόδιο Τεχνικό Συμβούλιο θα απορρίψει την υπογραφή της σύμβασης.
  1. Μελέτη «Παροχής υπηρεσιών καταγραφής στοιχείων στην Ευρύτερη περιοχή του Κέντρου»

Η ΔΑ προτείνει να ανατεθεί «με συνοπτική διαδικασία, τη διαδικασία του πρόχειρου διαγωνισμού».

Και στις 2 αυτές μελέτες, στην περιοχή μελέτης περιλαμβάνεται και η περιοχή «βόρεια του Σταθμού του ΟΣΕ». Μία περιοχή που από το ΓΠΣ προβλέπεται ως «περιοχή ανάπλασης» και αναρωτιόμαστε, πότε επιτέλους θα δρομολογηθεί η εκπόνηση της «μελέτης ανάπλασης» ώστε, οι υποβαθμισμένες συνοικίες της Χαραυγής και του Σιδηροδρομικού Σταθμού να αναβαθμιστούν;

Εκτός και αν, το «επιχειρηματικό ενδιαφέρον» του ΟΣΕ/ΓΑΙΑΟΣΕ μετά και την τελευταία επίσκεψη στο Δήμαρχο «επέβαλε ταχύτατες διαδικασίες και με συγκεκριμένες δεσμεύσεις» για την περιοχή υψηλού σιδηροδρομικού ενδιαφέροντος!

Είχαμε προειδοποιήσει όταν παραλάβαμε ψηφίζοντας θετικά το ΣΒΑΚ.  Οι απαιτούμενες συνοδευτικές μελέτες που πρέπει να ακολουθήσουν να δρομολογηθούν άμεσα ΑΛΛΑ, με ανοιχτές διαδικασίες.

Οι προτεινόμενες διαδικασίες ΠΛΗΤΤΟΥΝ τους νέους Επιστήμονες και επαγγελματίες που θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες διεκδικώντας αυτό που μπορούν και τους αναλογεί.

Επιπλέον, το κριτήριο «της γνώσης των τοπικών συνθηκών» της ισχύουσας νομοθεσίας εκλείπει από κάθε διαγωνιστική διαδικασία του Δήμου Λαρισαίων. Έτσι, «εξοβελίζεται» το ντόπιο Επιστημονικό δυναμικό.

Ζητάμε η ΔΑ επιτέλους, να κάνει πράξη του «Ευαγγελίου της διαφάνειας». Ανοιχτές διαδικασίες ανάθεσης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ