ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΧΑΛΙ ΣΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕΙ

Τα άπλυτα χαλιά είναι γεμάτα ακάρεα σκόνης και βακτήρια που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει οτι παίζουμε ρουλέτα με την υγεία μας, καθώς αφήνουμε τρόφιμα να πέφτουν στα χαλιά, και φοράμε τα παπούτσια μας μέσα στο σπίτι, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσαμε να εξαπλώνουμε βακτήρια όπως το Escherichia coli, που βρίσκονται συχνά σε ανθρώπινα και ζωικά περιττώματα.

Κυρίως εκείνοι που δεν πλένουν τα χαλιά τους, κινδυνεύουν από μικρόβια, όπως τα ακάρεα σκόνης και τα βακτήρια που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα υγείας – συμπεριλαμβανομένου του άσθματος, του εκζέματος και των αλλεργιών.

Η εμπειρογνώμονας Υγιεινής, Δρ Lisa Ackerley, δήλωσε: “Κάθε άκαρι παράγει περίπου 20 περιττώματα κάθε μέρα, που ισοδυναμεί με περίπου 20.000 σωματίδια κοπράνων σε κάθε κυβικό πόδι αέρα”.

835Το 63% των γονιών αφήνουν τα παιδιά τους να τρώνε φαγητό που έχει προσγειωθεί στο πάτωμα, δυνητικά επικίνδυνο αφού τα παιδιά καταπίνουν θανατηφόρα μικρόβια.

Και οι γυναίκες φαίνεται να διακινδυνεύουν την υγεία τους όταν καταναλώνουν τρόφιμα από το πάτωμα.

Η  Δρ Ackerley πρόσθεσε: «Η κατανάλωση τροφίμων που έχουν πέσει στο πάτωμα ή ένα βρώμικο χαλί, είναι ρίσκο, όταν σκεφτείτε τι μπορεί να έχετε μεταφέρει επάνω στα χαλιά σας – αηδιαστικό.”

«Οι άνθρωποι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ακριβώς επειδή τα χαλιά φαίνονται καθαρά, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι.”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ