ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΩ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΤΑ

 

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Πρωτοβουλίας και της ΔΑΣ για τον τρόπο που συγκροτήθηκε το προεδρείο στο σύλλογο υπαλλήλων ΟΤΑ του νομού της Πρωτοβουλία να καταγγέλλει υπόγειες συμφωνίες ΔΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝ-ΑΝ και την ΔΑΣ να περνά στην αντεπίθεση και να απαντά.

Ειδικότερα:

Η Ριζοσπαστική Ενωτική Πρωτοβουλία στην ανακοίνωσή της ανέφερε:

“Πολλά ερωτήματα προκάλεσε η στάση των παρατάξεων  ΔΑΣ(ΠΑΜΕ-ΚΚΕ) & ΣΥΝ-ΑΝ (ΠΑΣΚΕ) που ενώ προεκλογικά αλληλοκατηγορούνταν, όταν ήρθε η ώρα της κατανομής των αξιωμάτων στο Διοικητικό Συμβούλιο των Δημοτικών Υπαλλήλων άλλα έπραξαν.

Η ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) πρότεινε και ψήφισε γιά Γ.Γραμμάτεα του συλλόγου τον εκπρόσωπο της ΣΥΝ-ΑΝ (ΠΑΣΚΕ)  κ Κουκούλη Δημ.

Τους καταγγέλουμε γιατι παραβίασαν την σειρά κατανομής των αξιωματων στο Δ.Σ που ειναι 1) πρόεδρος, 2) αντιπρόεδρος 3) γ.γραμματέας. Έτσι αναφέρεται στο αρθ. 27 παρ. 3 και αρθρ.30, 31, 32 του καταστατικού του συλλόγου αλλά και το αρθρ.9 του 1264/82 που ατυχώς επικαλέστηκαν.

– Για ποιό λόγο έγινε αυτή η συναλλαγή;

– Τι θέλουν να συνυπογράφουν και τους ενοχλούσε στην θέση του γ.γραμματέα να είναι ο εκπρόσωπος της Ριζσπαστικής Ενωτικής Πρωτοβουλίας;

– Αυτοί δεν ήταν που κατείγγειλαν επανειλημμένως τον κ.Κουκούλη για παραβίαση του καταστατικού του συλλόγου;

– Δεν ήταν ο ίδιος ο εκπρόσωπος της ΣΥΝ-ΑΝ (ΠΑΣΚΕ) που παρουσίασε στις εκλογές παραποιημένο το μητρώο του συλλόγου για να ψηφίσουν μη τακτοποιημένα οικονομικά μέλη ή μέλη που είχαν ψηφίσει και σε άλλο σύλλογο;

– Αυτοί δεν τον κατείγγειλαν οτι δεν επέτρεπε στον εκπρόσωπο της ΠΟΕ-ΟΤΑ να κ. Πετρόπουλο να μιλήσει στην γενική συνέλευση;

Δηλώνουμε οτι η Ριζοσπαστικη Ενωτικη Πρωτοβουλία θα τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις απέναντι στους συναδέλφους για προάσπιση των δικαιωμάτων τους, καταγγέλοντας τις προσπάθειες ορισμένων για λήψη αποφάσεων χωρίς την συμμετοχή των εργαζομένων”.

Η απάντηση της ΔΑΣ-ΟΤΑ

Στην απάντησή της η ΔΑΣ-ΟΤΑ αναφέρει τα εξής:

“Κοίτα ποιος μιλάει! Η παράταξη που όλα αυτά τα  χρόνια σε αγαστή συνεργασία με ΠΑΣΚΕ (ΣΥΝ. ΑΝΑΤΡΟΠΗ) και Νέα Πορεία (ΔΑΚΕ), έκαναν κάθε προσπάθεια ώστε  να σύρεται ο σύλλογος  στο κάρο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού τη μοιρολατρία και το  συμβιβασμό.

Να θυμίσουμε επίσης ότι  η Ριζοσπαστική Ενωτική Πρωτοβουλία πρωτοστάτησε  για δυο συνεχόμενες θητείες στην κολιγιά με τις άλλες παρατάξεις, ώστε  να  «πετάξουν» έξω από το προεδρείο του συλλόγου  τη ΔΑΣ –ΟΤΑ, που οι εργαζόμενοι  την είχαν αναδείξει  πρώτη δύναμη  με 45%  ψηφίζοντας μάλιστα ως  πρόεδρο τον εκπρόσωπο της  τρίτης δύναμης!!!!! ( ΠΑΣΚΕ ). Στη συνδιαλλαγή  αυτή  είχαν  συμφωνήσει να μοιράζονται  τη θέση του πρόεδρου και προφανώς τα “συνεταιράκια” τους ο νυν γραμματέας( ΣΥΝ.ΑΝ-ΠΑΣΚΕ) τους έριξε.

Η παράταξη Ριζοσπαστική Ενωτική Πρωτοβουλία (ΜΕΤΑ-ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ) έχει εκπροσώπους αρκετά  χρόνια στο Δ.Σ του Συλλόγου, ανεξάρτητα ποιος την εκπροσωπεί κάθε φορά,(εκτός αν πήραν αποστάσεις από την προηγούμενη δράση και εκπροσώπηση), να θυμίσουμε  λοιπόν στους σημερινούς εκπροσώπους, που ίσως να μην το «θυμούνται»!

Όλα αυτά  τα  χρόνια όταν καταλήγαμε σε αντιπροσωπευτικό προεδρείο – και δεν γινόταν κολιγιά ενάντια στη ΔΑΣ-ΟΤΑ – ο εκπρόσωπος της Ρ.Ε.Π. συμφωνούσε να δίνεται  στη δεύτερη δύναμη ο γραμματέας και  μάλιστα την ψήφιζε, όπως, από ότι γνωρίζουμε κάνουν όταν και όποτε συμφωνούν σε όλα τα σωματεία, αλλά και στην ΠΟΕ-ΟΤΑ. Έτσι αγαπητοί συνάδερφοι, μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια.

ΥΓ: Αλήθεια από πού  πηγάζει η καταγγελία  για λήψη αποφάσεων χωρίς τη συμμετοχή των εργαζομένων;;”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ