ΧΡ. ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ: Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΑΡΑΚΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΙΣΗ!

«Η χώρα μας περνάει παρακμή και όχι κρίση, η κρίση είναι κάτι παροδικό, ενώ η κοινωνία δείχνει να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του παρόντος την ώρα που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα γλωσσικής συνέχειας και ιστορικής αυτοσυνειδησίας παρουσιάζοντας όλα τα συμπτώματα ενός ιστορικού τέλους».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε τα λόγια αυτά προσέγγισε την Τετάρτη στην κατάμεστη αίθουσα του ΔΩΛ ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, δρ. Φιλοσοφίας και συγγραφέας Χρήστος Γιανναράς το θέμα του, που δεν ήταν άλλο παρά η απάντηση στην ερώτηση «Επιτέλους, ανήκουμε στη Δύση ή όχι;».

Πάντα αιχμηρός στο λόγο του ο Χρήστος Γιανναράς, περιέγραψε τεράστιο πρόβλημα παιδείας στη χώρα υποστηρίζοντας ότι «στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε την αλήθεια των πραγμάτων, ζώντας με τις εντυπώσεις», ενώ δεν δίστασε να αναφερθεί σε πολιτικούς «κρετίνους» που εκλέγονται λόγω συγκεκριμένων προϋπολογισμών «σε ένα παιχνίδι ψυχολογικής υποκλοπής της ψήφου»!

«Η περίφημη ρήση του Κων/νου Καραμανλή “ανήκουμε στη Δύση”, είναι ένα από τα κλειδιά για να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα, όταν παρουσιάζουμε μια σχεδόν οργανική αντίδραση σε μια συμμόρφωση σε ένα μοντέλο 200 χρόνια τώρα», υποστήριξε ο διακεκριμένος καθηγητής.

«Διαβάζει, γράφει, μιλά, αλλά πάνω απ’ όλα σκέφτεται», τόνισε σε σύντομο χαιρετισμό του περιγράφοντας την κορυφαία προσωπικότητα και το έργο του Χρήστου Γιανναρά ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών Πάνος Σάπκας, ενώ σχετικό σημείωμα απέστειλε και ο Πτέραρχος ε.α, Επίτιμος Διοικητής της Σχολής Ικάρων και διευθυντής του στρατιωτικού γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας Γρηγόρης Πρεζεράκος που λόγω υποχρεώσεων δεν κατέστη δυνατό να παραστεί.

Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε από την αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και τη Λαρισαϊκή Λέσχη, την ομιλία Γιανναρά σχολίασαν ο διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Σορβόνης Δ. Σκλήρης και ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης Σ. Μητραλέξης, οι οποίοι εισήγαγαν και το διάλογο με το κοινό που ακολούθησε, ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο εκπαιδευτικός Νίκος Ράπτης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ