Ο ΛΙΘΟΞΟΟΣ ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΗ ΠΡΑΤΙΚΑΚΗ ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ

Το Σάββατο 9 Απριλίου στις 8.00 μμ στο ¨Χατζηγιάννειο¨ Πνευματικό Κέντρο θα γίνει η παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Μανόλη Πρατικάκη  ¨Λιθοξόος¨.

Την εκδήλωση οργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου  Θεσσαλίας, τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας και το Βιβλιοπωλείο ¨Γνώση¨.

Θα μιλήσουν οι:

Μανόλης Πρατικάκης, ψυχίατρος-ποιητής και συγγραφέας,

Αλέξης Ζήρας, κριτικός λογοτεχνίας-συγγραφέας,

Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, καθηγητής γλωσσολογίας Ε.Κ.Π.Α, βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών για το ¨Χρηστικό Λεξικό¨ της Ελληνικής Γλώσσας,

Αλέξανδρος Χαϊδεμένος, ψυχίατρος- διδάκτωρ Ε.Κ.Π.Α. και ο Κώστας Λάνταβος, γιατρός-ποιητής.

Ποιήματα θα απαγγείλουν οι :

Βαγγέλης Κολώνας ηθοποιός , σκηνοθέτης και συγγραφέας

Χρυσούλα Χρήστου ηθοποιός και σκηνοθέτης

Θα ακολουθήσουν τραγούδια σε ποίηση Μανόλη Πρατικάκη και μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου από το έργο ¨Αθέατος Σφυγμός¨.

Ερμηνεύει ο Βασίλης Κούρτης, Καλλιτεχνική επιμέλεια : Σπύρος Καβαλιεράτος.

Συντονίζει ο Χρήστος Αλμυρούλης – Φιλολόγος.

Ο Μανόλης Πρατικάκης γεννήθηκε στο Μύρτος, παραθαλάσσιο χωριό του Λιβυκού Πελάγους. Είναι ψυχίατρος , διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εκδώσει δεκαοχτώ ποιητικές συλλογές, δυο βιβλία με διηγήματα και νουβέλες καθώς και δυο σενάρια για ταινίες.

Το 1999 εκπροσώπησε την Ελλάδα για το Ευρωπαϊκό Αριστείο Λογοτεχνίας. Το 2003 πήρε το Κρατικό Βραβείο Ποίησης. Το 2012 η Ακαδημία Αθηνών τον τίμησε με το μεγάλο βραβείο για το σύνολο του έργου του.

Έργα του έχουν μεταφραστεί στις κυριότερες ευρωπαϊκές γλώσσες -και όχι μόνο- και περιλαμβάνονται σε διεθνείς και ελληνικές ανθολογίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ