ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ

Την απαίτησή τους να σταματήσει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στη Συρία, διατράνωσαν σήμερα αλληλέγγυοι από τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα και τη Λάρισα που συγκεντρώθηκαν έξω από το στρατόπεδο Ευθυμιόπουλου στο Κουτσόχερο δηλώνοντας για μια ακόμη φορά τη στήριξή και την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες.

προσφ2 προσφ3Την ίδια ώρα οι πρόσφυγες που έμειναν στο στρατόπεδο διατράνωσαν και αυτοί με τη σειρά τους την απαίτησή τους να ανοίξουν τα σύνορα, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή τη φορά δεν τους επιτράπηκε από την αστυνομία να προσεγγίσουν την εθνική οδό Λάρισας – Τρικάλων και έτσι δεν υπήρξε διακοπή κυκλοφορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης εκπαιδευτικών μοίρασαν βοήθεια στους πρόσφυγες, ενώ αλληλέγγυοι της Καρδίτσας παρέδωσαν στην επιτροπή των εκπαιδευτικών ένα φορτηγό με βοήθεια για τους πρόσφυγες που θα μοιραστεί τις επόμενες ημέρες.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες οι πρόσφυγες που μετακινήθηκαν χθες από το Κουτσόχερο στην Πέτρα Ολύμπου έφυγαν και από εκεί με κατεύθυνση την Καβάλα, ενώ και σήμερα αναχώρησαν από το Κουτσόχερο και άλλα λεωφορεία με πρόσφυγες.

Φωτο: Πασχάλης Μάντης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ