ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ

Οι γεωργοί, οι αθλητές, οι καταστηματάρχες, οι βουλευτές (τον κακό μας τον καιρό..), οι τουρίστες, οι μεταφορείς, οι τεμπέληδες, οι δουλευταράδες,.. όλοι, λίγο έως … πολύ θέλουμε να ξέρουμε τι καιρό θα κάνει…

Από το 2008 ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την αστρονομία και την παρατήρηση του φεγγαριού, που αλήθεια λατρεύω. Προσπαθώ να καταλάβω τα μηνύματα που προσπαθεί να μας στείλει.  Μηνύματα καιρού, μηνύματα εποχής, μηνύματα διάθεσης.  Όλα μεταξύ τους διαπλέκονται και … εκεί αρχίζει το μυστήριο!!!!

Προσπαθώντας λοιπόν να ξετυλίξω από τη δική μου σκοπιά το κουβάρι του μυστηρίου, καταπιάστηκα με την πρόγνωση του καιρού ως μήνυμα του φεγγαριού. Πολλά τα σημάδια και πολλές οι ερμηνείες.  Άλλες φορές μακροπρόθεσμες και άλλες βραχυπρόθεσμες.

Αυτή τη φορά θα επιχειρήσω να κάνω γραπτές τις προβλέψεις μου διότι τα λόγια εύκολα χάνονται και ακόμα πιο εύκολα ξεχνιούνται… είναι φρόνιμο όμως να μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και η επιστήμη της μετεωρολογίας που καλό είναι να συμβουλευόμαστε!!!

ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Φάνηκε το φεγγάρι του Απρίλη !  Λιγάκι στεγνό φαίνεται …, Απρίλης είναι θα μου πείτε!!

Άνοιξη λοιπόν με πολλές μεταβολές του καιρού το βασικό χαρακτηριστικό του Απρίλη!!

Έτσι λοιπόν…το διάστημα από 7 μέχρι 13 Απριλίου θα είναι αυτό που θα είναι το πιο συννεφιασμένο και με περισσότερη πιθανότητα βροχής το Σαββατοκύριακο 9 μέχρι 10 Απριλίου.

Τα σύννεφα θα αραιώνουν προοδευτικά από τη Δευτέρα (11 Απριλίου) και από την Τετάρτη (13Απριλίου) και μέχρι την πανσέληνο (21 Απριλίου) ο καιρός θα είναι ζεστός με κυρίως καθαρό ουρανό χωρίς πολλά πολλά σύννεφα.  Αρχικά θα έχουμε λίγο κρύο βοριαδάκι (13 μέχρι 15  Απριλίου) αλλά  όσο πλησιάζουμε προς την πανσέληνο ο καιρός θα γλυκαίνει αφού ο βοριάς σταματάει.

Ο ίδιος περίπου καιρός θα συνεχιστεί μέχρι και την Μεγάλη Δευτέρα (25 Απριλίου).

Παραδοσιακά ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα είναι συννεφιασμένος, στενάχωρος!!

Από την Μεγάλη Τρίτη θα έχουμε την εμφάνιση συννεφιάς που θα βαραίνει σιγά σιγά και πιθανό να έχουμε βροχή μεταξύ Μεγάλης Πέμπτης  μέχρι το μεσημέρι της  Μεγάλης  Παρασκευής !!

Μετά ο καιρός (όπως πάντα!) καθαρίζει το Μεγάλο Σάββατο για να φτάσουμε την  Κυριακή του Πάσχα να έχουμε Λαμπρή μέρα!!

Καλός θα είναι  ο καιρός μέχρι και το τέλος αυτού του φεγγαριού (5 Μάη)

Καλή Ανάσταση!!

…το φεγγάρι το είδα χθες αλλά δεν πρόλαβα να το φωτογραφήσω!! Αυτό θα γίνει μόλις ξεπεράσει τη συννεφιά!!  Γεια σας!!

Η παρατήρηση και ερμηνεία του φεγγαριού έγινε στη Λάρισα 9 Απριλίου 2016 από τον Γιώργο Σταυρουλάκη.

psilopoulos.mysch.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ