ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ “IMPERIAL”

Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Λάρισας, με σημερινή του ανακοίνωση καταγγέλλει την  διεύθυνση του ξενοδοχείου IMPERIAL (μέλος του ομίλου Grecotel), για συνεχόμενες απολύσεις εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του σωματείου τονίζεται ότι η επιχείρηση έχει ήδη προχωρήσει σε 3 απολύσεις εργαζoμένων, στο πλαίσιο των περικοπών που αποφάσισε.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής:

“Μπορεί η συγκυβέρνηση και οι συν αυτώ παρατρεχάμενοι, να πανηγυρίζουν για την «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας, τον τουρισμό, δεν λένε όμως πάνω στις πλάτες ποιών αυτή η ατμομηχανή κερδίζει…

Οι εξελίξεις στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Καλούμε τους συναδέλφους να σκεφτούν:

  • Η συγκεκριμένη επιχείρηση, πριν την κρίση ακόμα, παγίωσε την τακτική της να καταβάλλει την μισθοδοσία ανά τρεις, τέσσερις μήνες, όποτε δηλαδή θέλει. Και οι συνάδελφοι το υπέμειναν. Με την ελπίδα πως έτσι θα κρατήσουν τη δουλειά τους.
  • Σταδιακά και μεθοδευμένα, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο, με το οποίο εξοπλίστηκε το μεγάλο κεφάλαιο της χώρας μας από τις κυβερνήσεις του, άλλαξε προς το χειρότερο τις εργασιακές σχέσεις. Και οι συνάδελφοι το δέχτηκαν. Ξανά με την ίδια ελπίδα.
  • Σε πολλές κρίσιμες για την εργατική τάξη μάχες, κρίσιμες απεργίες, οι συνάδελφοι δεν συμμετείχαν. Με την ίδια λογική και πιστεύοντας «πως όποιος αγωνίζεται απολύεται» και «πως τίποτα δεν γίνεται, οπότε ας έχω έστω και αυτά, που τα πληρώνομαι έστω και αργά»

Και σήμερα; Σήμερα, ο καθένας ζει και πάλι με τον φόβο: «Θα είμαι ο επόμενος, -η;»

Μήπως η στάση που περιγράφουμε εξασφάλισε τη δουλειά μας, τις οικογένειές μας;

Όχι. Αντίθετα οι απολύσεις ήρθαν.

Μήπως η ανοχή απέναντι στους εκβιασμούς των κυβερνήσεων τόσα χρόνια, της ΕΕ, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, τους έκοψε την όρεξη; Μήπως αποτράπηκαν τα χειρότερα;

Όχι. Αντίθετα, ετοιμάζεται νέα σφοδρή επίθεση στην εργατική τάξη.

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Οργάνωση ΤΩΡΑ στο Συνδικάτο μας!  Είναι ο μόνος δρόμος για να αποτρέψουμε τα χειρότερα!

ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ!”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ