ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΣΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΙΣΧΥΟΣ

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Α/Βαθμιας εκπαίδευσης νομού Λάρισας

Την Παρασκευή 08/04/2016, ο Υπουργός Παιδείας ξεχνώντας τις μεγαλόστομες εξαγγελίες περί 20.000 διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών κατέθεσε στις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες πρόταση για ένα προσωρινό (μόνο για το σχολικό έτος 2016-2017) σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Το πώς οι σχεδιασμοί για μαζικούς διορισμούς με νέο σύστημα μετατράπηκαν σε ρύθμιση προσωρινής ισχύος απαράδεκτη και άδικη, μόνον αυτή η πολιτική ηγεσία μπορεί να το γνωρίζει. Αυτή η ηγεσία που αν σε κάτι έχει αποδειχτεί άριστη είναι στο να «βαφτίζει το κρέας ψάρι», τα 2.500 κενά μηδενικά και τις προειλημμένες αποφάσεις «διάλογο»…!

Οι προτάσεις του κ. Υπουργού αποτελούν την άνευ όρων παράδοση στην πολιτική Διαμαντοπούλου και του Ν.3848/2010.

Με πρόσχημα αυθαίρετες ερμηνείες των αποφάσεων του ΣτΕκαι με την προσφιλή τακτική του Υπουργείου Παιδείας που υπαγορεύεται από την φιλοσοφία του «διαίρει και βασίλευε» βαθαίνει το χάσμα μεταξύτων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι έχοντας διαφορετικές επιδιώξεις,μοιραία,οδηγούνται σε συγκρούσεις από τις ολέθριες πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων – φυσικά και της σημερινής συγκυβέρνησης του 3ου μνημονίου.

Κορυφαίοπαράδειγμα η «ληστεία» που υφίστανται οι αναπληρωτές στο ζήτημα της προϋπηρεσίας. Το Υπουργείο τούς λέει με κυνισμό ότι όλοι οι μήνες δουλειάς πέραν των 60 πηγαίνουν στον κάλαθο των αχρήστων!

κ. Φίλη, η κ. Διαμαντοπούλου είναι υπερήφανη για το έργο σας. «Ο αγώνας της τώρα δικαιώνεται»!!!

Η πρόταση του κ. Υπουργού επιστρέφεται ως απαράδεκτη. Πρόκειται για μια φτηνή επίφαση προσλήψεων την ώρα που η εκπαίδευση κινείται στην τροχιά των μηδενικών μόνιμων διορισμών,της μείωσης των αναπληρωτών, της αύξησης των ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών και των 2500 κενών που υφίστανται ακόμα  και σήμερα.Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσηςδιεκδικεί, όπως έκανε πάντα:

Μαζικούς μόνιμους διορισμούςώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης.

Κατάργηση του Ν.3848/2010

Σύστημα που να σέβεται πράγματι, τη νομιμότητα και να μην την παραχαράσσει, κάτι που μόνο με ειλικρινή διάλογο μπορεί να προκύψει.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 15/04/2016 και ώρα 11.30.

ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν.3848/2010

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΔΙΚΑΙΟ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ