ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ!

«Το Εθνικό Κτηματολόγιο αποτελεί το πλέον σύγχρονο εργαλείο ανάπτυξης και τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση της χώρας, καθώς δίνει ασφάλεια στα ακίνητα και τους τίτλους μας, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τη δημόσια περιουσία».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑυτά τονίστηκαν μεταξύ άλλων την Τετάρτη, στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα «Εθνικό Κτηματολόγιο, υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας στους Δήμους Ελασσόνας, Τυρνάβου και Τεμπών» που πραγματοποιήθηκε από την ΕΚΧΑ ΑΕ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας, στην αίθουσα «Γ. Βαρνάς» του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

«Το έργο έχει αργήσει και έχει κατηγορηθεί, ωστόσο πλέον έγινε πεποίθηση πως πρόκειται για ένα έργο αναγκαίο για την έξοδο από την κρίση, καθώς real estate και τουρισμός που αποτελούν την απάντηση στηρίζονται πλέον στην ασφάλεια των τίτλων», τονίστηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης, με τους ομιλητές να στέκονται ιδιαίτερα και στο μνημονιακό στόχο για ολοκλήρωση του έργου έως το 2020.

«Μόλις την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησε η δημοπράτηση της μελέτης ύψους 482 εκ. ευρώ», υπογράμμισε ο γενικός διευθυντής της ΕΚΧΑ Α.Ε, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που χαιρέτισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας κ. Β. Τσιώνας, έγιναν εκτενείς αναφορές στην όλη διαδικασία, με παράλληλη μετάδοση εμπειριών από εξειδικευμένα στελέχη για την καλύτερη εξυπηρέτηση και ενημέρωση των πολιτών, που κατέκλυσαν το χώρο της εκδήλωσης.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία για τη συλλογή δηλώσεων στους Δήμους Τυρνάβου (Βρυότοπος, Δαμάσι, Δελέρια, Δέντρα και Ροδιά), Ελασσόνας και Τεμπών ξεκίνησε την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016 και λήγει στις 3/5/2016 για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 1/8/2016 για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ οι δικαιούχοι που έχουν ακίνητη περιουσία εντός των ορίων των συγκεκριμένων ΟΤΑ θα πρέπει να υποβάλουν τη δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο γραφείο κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

Σημειώνεται ότι για την υποβολή δήλωσης ιδιοκτησίας είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση των εντύπων Δ1 (φυσικά πρόσωπα) ή Δ2 (νομικά πρόσωπα) τα οποία μπορεί κανείς να προμηθευτεί από τα Γραφεία Κτηματογράφησης ή την ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ ΑΕ, www.ktimatologio.gr.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ