ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΑΓΙΑΣ

«Πρόκειται για ένα καλαίσθητο έργο που επιτυγχάνει το πάντρεμα της Ορθοδοξίας με την  τέχνη και την τεχνογνωσία, παρουσιάζοντας με ένα μοναδικό τρόπο ένα προπύργιο της Ορθοδοξίας, όπου η γη συναντά τον ουρανό»!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑυτά τονίστηκαν μεταξύ άλλων την Τρίτη, στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, στο πλαίσιο παρουσίασης του φωτογραφικού λευκώματος της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, του δημάρχου Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και εκπροσώπων φορέων, αλλά και εκατοντάδων πολιτών που γέμισαν ασφυκτικά το αμφιθέατρο της Πινακοθήκης.

«Ο στόχος μας δεν ήταν καθαρά επιστημονικός, αφού προτάξαμε την προβολή του μνημείου, κατορθώνοντας να αποδώσουμε στις 190 σελίδες του λευκώματος των εκδόσεων “Μίλητος” μια σφαιρική του εικόνα», τόνισε μεταξύ άλλων η αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Σταυρούλα Σδρόλια, ενώ για τη συνολική αποτύπωση της δουλειάς που έγινε για την αποκατάσταση του Καθολικού της Μονής, του Πύργου και της Τράπεζας αλλά και τη συντήρηση των τοιχογραφιών εισηγήθηκε ο εικαστικός Χρήστος Παπανικολάου.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι Μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου και Δημητριάδος, ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καλομπάτσιος καθώς και ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός, ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο δημοσιογράφος Γ. Γιαννακόπουλος.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ