ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΕΚΛ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ

Με αφορμή την επίθεση που εαπέλυσε το ΕΚΛ στο ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας το για υποκρισία στο θέμα των απολυμένων των Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ, από το Γραφείο Τύπου της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Οι Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις των Βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. κ. Βασίλη Κεγκέρογλου και Μιχάλη Τζελέπης  για τη στήριξη των ανέργων και συγκεκριμένα όσων έχασαν τη δουλειά τους από το κλείσιμο των ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΡΙΣΑ ΑΕΒΕΕ, δεν έπρεπε να ενοχλούν, αλλά αντιθέτως να είναι καλοδεχούμενες από όσους θέλουν και νοιάζονται γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους.

Σχετικά με όσα αναφέρει σε ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας θέλουμε να ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

  1. Με την κοινοβουλευτική μας παρέμβαση το Δεκέμβριο  του 2015, μετά την πλήρωση των προϋποθέσεων (κήρυξη πτώχευσης κλπ), απαιτήσαμε και συμβάλλαμε να γίνει πράξη η καταβολή στους άνεργους – απολυμένους των προβλεπόμενων τριών (3) μισθών λόγω αφερεγγυότητας της επιχείρησης ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΡΙΣΑ ΑΕΒΕΕ  Επιπλέον είχαμε ζητήσει να ενημερωθούμε για την τύχη της πρότασης ένταξης στο Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση.
  2. Με την κοινοβουλευτική μας παρέμβαση στις 6/4/2016 στοχεύουμε στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την έναρξη υλοποίησης του Προγράμματος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην παγκοσμιοποίηση, το οποίο έχει εγκριθεί για τους 557 απολυμένους της εταιρείας ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΡΙΣΑ ΑΕΒΕΕ καθώς και τους 543 νέους ανέργους 30 ετών όπως προβλέπεται, με το συνολικό προϋπολογισμό των 10.8 εκ. ευρώ. Επιπλέον ζητούμε να μάθουμε ποιος θα διαχειριστεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα, πότε θα ξεκινήσει και πως θα επιλεγούν οι 543 νέοι άνεργοι.
  3. Με την ίδια κοινοβουλευτική παρέμβαση στις 6/4/2016 ζητούμε να προχωρήσει η διαδικασία για την καταβολή του βοηθήματος των 1.000 ευρώ ιδιαίτερα αν καθυστερήσει το πρόγραμμα του ταμείου παγκοσμιοποίησης. Το βοήθημα των 1.000 ευρώ πράγματι δεν μπορεί να δοθεί με μονομερή πολιτική απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης αλλά μόνο μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών από τους νόμους μετά από συλλογικό αίτημα των ανέργων, πρώην εργαζομένων στα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΡΙΣΑ ΑΕΒΕΕ προς τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ, η οποία αποφασίζει  και γνωμοδοτεί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και προωθεί το αίτημα προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να εκδοθεί η απαραίτητη Κοινή Υπουργική Απόφαση με το Υπουργείο Οικονομικών.

Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να συμβάλλουν σ’ αυτή την προσπάθεια για τη στήριξη των ανέργων – απολυμένων από τα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΡΙΣΑ ΑΕΒΕΕ ας το πράξουν χωρίς άγονες αντιπαραθέσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ