ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗ Γ.Σ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ!

Απογοητευτική ήταν η εικόνα που παρουσίασε την Τρίτη η αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας, όπου και πραγματοποιήθηκε η τελική σύγκληση της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο χάλι από το 1995, την ώρα που χιλιάδες λουκέτα μπαίνουν καθημερινά στην αγορά, οπότε ή δεν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας ή που μας χρειάζεται… γιατρός», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του αντιπροέδρου του ΕΣΛ Περικλή Καζαντζίδη, ενώ νωρίτερα ο πρόεδρος του συλλόγου Γ. Τσιαπλές περιέγραψε με μελανά χρώματα «έναν ιδιωτικό τομέα που οδηγείται στην ανεργία και μαθηματικά στην κατάρρευση».

«Με ποινικές διώξεις και φοροκαταιγίδα δεν τονώνεται η επιχειρηματικότητα και η απασχόληση», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΕΣΛ, επαναλαμβάνοντας σειρά προτάσεων που αφορούν σε δίκαιο φορολογικό σύστημα, μείωση των εργοδοτικών εισφορών, λύσεις για τα «κόκκινα» δάνεια, δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας κλπ., ενώ έκανε ειδική αναφορά και στην κεφαλαιοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και την αποπληρωμή τους με τη λήξη του εργασιακού βίου.

«Απαιτούμε πλέον επιτακτικά την απαγόρευση κάθε υπαίθριας δραστηριότητας πέρα από τις λαϊκές αγορές», κατέληξε ο κ. Τσιαπλές, τονίζοντας ότι μόνο φέτος οι διαφυγόντες φόροι από τέτοιες δραστηριότητες άγγιξαν τα 8 δις ευρώ!

Η συνέλευση ολοκληρώθηκε με τοποθετήσεις μελών και αποφάσεις για το θερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ