ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Συγκέντρωση το Σάββατο  16/4  στις 11πμ στην  πλ. Ταχυδρομείου με κεντρικό σύνθημα: «Κοινός εχθρός των ελλήνων και των προσφύγων-μεταναστών, είναι ο ιμπεριαλισμός και ο πόλεμος που προκαλεί!», διοργανώνει η «Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία».

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

«Ο πόλεμος που έχουν προκαλέσει οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας) στη Συρία συνεχίζεται – παρά τις προσωρινές και ρευστές «ανακωχές» – καταστρέφοντας τη χώρα αυτή και δημιουργώντας καθημερινά χιλιάδες νέους πρόσφυγες. Τα συνολικότερα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών, λόγω των πολύ οξυμένων ανταγωνισμών τους και με θύματα πάντα τους λαούς, σχέδια που εμπλέκουν όχι μόνο τη Μέση Ανατολή, αλλά και τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο, αποτελούν πλέον μια μόνιμη και επικίνδυνη πραγματικότητα. Οι κίνδυνοι νέων εστιών πολέμου αλλά και γενικότερων αναφλέξεων είναι υπαρκτοί, ενώ η εγκατάσταση τουΝΑΤΟϊκού στόλου στο Αιγαίο ανεβάζει τους όρους αντιπαράθεσης των ιμπεριαλιστών. Γεγονός που μαζί με τις Βάσεις και τις κάθε είδους «διευκολύνσεις» που παραχωρεί η κυβέρνηση στους αμερικάνους, εμπλέκει άμεσα και τη χώρα μας, παράλληλα με την εκχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στους αμερικανοΝΑΤΟΪκούς.

Σ΄ αυτό το «φόντο» όπου οι λαοί προορίζονται να γίνουν «κρέας για τα κανόνια» των ενδο-ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, διαδραματίζονται κι οι τελευταίες εξελίξεις απέναντι στη μαζική προσφυγιά και τους ξεριζωμένους λαούς. Στη φάση αυτή, όξυνσης της οικονομικής κρίσης του συστήματος, οι ιμπεριαλιστές της Ε.Ε. δεν επιθυμούν τη μαζική αποδοχή των προσφύγων, οι οποίοι θα προορίζονταν βέβαια για τα σκλαβοπάζαρά τους και για αιματηρή και κερδοφόρα εκμετάλλευση. Αλλά ορθώνουν φραγμούς υιοθετώντας μια σκληρά αντι-μεταναστευτική στάση. Αυτό εκφράστηκε και με την πρόσφατη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βλέποντας με τα αντιμεταναστευτικά μέτρα της ΕΕ, στα οποία ωστόσο συναίνεσε, η χώρα από σημείο διέλευσης των προσφύγων προς την Ευρώπη να μετατρέπεται σε τόπο εγκλωβισμού τους, βρισκόμενη κάτω από την πίεση που δημιουργεί αυτός ο εγκλωβισμός αλλά και μπροστά στην υποχρέωση να παράσχει ανθρώπινες συνθήκες ζωής, σίτισης, στέγασης, περίθαλψη σ’ αυτούς τους ανθρώπους αντιμετωπίζει σαν «απειλή» την διεκδίκηση τους από τους πρόσφυγες και τον αλληλέγγυο ελληνικό λαό, και, σε ευθυγράμμιση με τη συμφωνία που έκανε με την ΕΕ, προχωρεί σε μέτρα εντεινόμενης αστυνόμευσης τους και «απώθησης» τους. Οι απελάσεις, η αστυνομική καταστολή με ΜΑΤ και Λιμενικούς (μέχρι και ΜΑΤ απ΄ τη Γαλλία έφεραν…), τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τίθενται σε εφαρμογή. Την ίδια στιγμή δουλεύεται και η δημιουργία κλίματος φοβίας του λαού μας απέναντι στους πρόσφυγες («αύξηση εγκληματικότητας», «εμφάνιση ασθενειών», «πιθανή ύπαρξη τζιχαντιστών») στο οποίο συνδράμουν βέβαια τα ΜΜΕ. Γίνεται προσπάθεια να στιγματισθούν οι πρόσφυγες ως «κίνδυνος» -προσπάθεια που ρίχνει νερό στο μύλο του ρατσισμού και των φασιστικών δυνάμεων – και να παρεμποδισθεί η πολιτική παρέμβαση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, με τον χαρακτηρισμό της ως «ύποπτης» και «προβοκατόρικης».

Η κυβέρνηση και η άρχουσα τάξη, όπως στερούν δικαιώματα και είναι ενάντιοι σε κάθε αγώνα αντίστασης και διεκδίκησης του ελληνικού λαού, των εργαζόμενων και της νεολαίας απέναντι σε αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνια, έτσι αρνούνται τα προσφυγικά δικαιώματα και κινητοποιούν κατασταλτικούς και συκοφαντικούς προπαγανδιστικούς μηχανισμούς για να προλάβουν και αποτρέψουν την διεκδίκηση τους.

Ο ελληνικός λαός, ο οποίος έχει επιδείξει μαζικά την αυθόρμητη αλληλεγγύη του απέναντι στα θύματα του πολέμου, έχει κοινούς εχθρούς με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Αυτοί που φέρνουν τα μνημόνια, τη φτώχεια και την ανεργία στο λαό μας – οι ιμπεριαλιστές – αυτοί που φέρνουν στρατιωτικές βάσεις και στόλους, είναι οι ίδιοι που με τον πόλεμο και την εξαθλίωση γεννούν την προσφυγιά».