ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

«Καμπανάκι» για εμβολιασμούς των προσφύγων από τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας

Με κύρια θέματα συζήτησης το ασφαλιστικό-φορολογικό, την κατάσταση που επικρατεί στο στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου» όσον αφορά την υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων, αλλά και το κύμα μετανάστευσης γιατρών προς το εξωτερικό που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Λάρισας, η τακτική Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

«Με τις διαρροές από πλευράς υπουργείου και τα μηνύματα που λαμβάνουμε να είναι αποκαρδιωτικά, σταθερές παραμένουν οι θέσεις μας ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, καθώς υπάρχει ειλημμένη απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για 48ωρη κινητοποίηση με την κατάθεση προς ψήφιση του επίμαχου ν/σ, ενώ δεν αποκλείονται και περαιτέρω αντιδράσεις», τόνισε μιλώντας στο paidis. com, στο περιθώριο της συνέλευσης ο πρόεδρος του ΙΣΛ Κων/νος Γιαννακόπουλος.

Κάνοντας ειδική αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στο στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου», ο κ. Γιαννακόπουλος υποστήριξε πως πλέον έχει εξομαλυνθεί καθώς «η περίθαλψη υποστηρίζεται επί 24ωρου βάσεως από δημόσιες δομές αλλά και εθελοντές», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ειδική επιτήρηση που πρέπει να υπάρξει από πλευράς υγειονομικών δομών, «κρούοντας τον κώδωνα» για τον κίνδυνο εμφάνισης λοιμωδών νοσημάτων.

«Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής κρούσματα, ωστόσο υπάρχει άμεση ανάγκη να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί τόσο στα εκατοντάδες μικρά παιδιά όσο και στους ενήλικες» υπογράμμισε ο κ. Γιαννακόπουλος.

Περιγράφοντας σειρά προβλημάτων που αφορούν στον κλάδο ο πρόεδρος του ΙΣΛ αναφέρθηκε στην πλήρη αποδιοργάνωση του ΠΕΔΔΥ τονίζοντας ότι ο ασφαλισμένος βρίσκει μόλις το 10% των υπηρεσιών υγείας, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση υποχρηματοδοτούμενων και υποστελεχωμένων νοσοκομείων, την ώρα που ιδιωτικές κλινικές παραμένουν απλήρωτες, ενώ τους ζητείται η παραχώρηση του 25% των κλινών στο δημόσιο, καθώς και στα προβλήματα Εργαστηριακών γιατρών που μαθηματικά οδηγούν σε μη βιώσιμα εργαστήρια.

Κλείνοντας ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε με ανησυχία και στο θέμα της μετανάστευσης ειδικών και ειδικευόμενων γιατρών στο εξωτερικό, καθώς όπως επεσήμανε στη σελίδα «μόνο μέσα στον τελευταίο 1 ½ χρόνο 85 συνάδελφοι εγκατέλειψαν τη χώρα επιλέγοντας το εξωτερικό».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ