ΚΑΤΩ Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ-ΤΣΙΠΡΑ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας που καλεί σε μαζική συμμετοχή στο σημερινό αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Αντικαπιταλιστική Συνεργασία για την Ανατροπή) είναι ένα ελληνικό πολιτικό κόμμα, που από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των προσφύγων καταγγέλλοντας τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους που οδηγούν στην προσφυγιά.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παλεύει για ανοικτά σύνορα, ενάντια στους αυθαίρετους διαχωρισμούς σε πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες και υπερασπίζεται τα δικαιώματα όλων σε άσυλο και αξιοπρεπή ζωή.

Σήμερα με θυμό και ντροπή βλέπουμε τη φυλάκιση των νεοεισερχόμενων στη χώρα μας προσφύγων και τις απελάσεις και επαναπροωθήσεις στην Τουρκία.

Μετά τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας και τον ελληνικό νόμο για το προσφυγικό που ψηφίστηκε πρόσφατα:

  • Κλείνουν τα σύνορα προς την Ευρώπη (Βαλκανικός δρόμος)
  • Περιορίζουν δραματικά το δικαίωμα στο άσυλο. Ο πρόσφυγας μπορεί να ζητήσει άσυλο μόνο στη χώρα εισόδου (συγκεκριμένα στην Ελλάδα). Δίνουν δυνατότητα για μαζική απόρριψη αιτήσεων ασύλου ως “απαράδεκτων”. Οι αιτήσεις για άσυλο θα διαπεραιώνονται σε 14 μέρες με κριτήρια που αποκλείουν τη μεγάλη πλειοψηφία. Η μετεγκατάσταση σε άλλες χώρες της ΕΕ θα προϋποθέτει διαδικασία που μπορεί να κρατήσει μήνες ή και χρόνια.
  • Στη διάρκεια εξέτασης των αιτήσεων οι πρόσφυγες θα κρατούνται σε στρατόπεδα κλειστού τύπου (φυλακές)
  • Όσοι δεν ζητήσουν άσυλο στην Ελλάδα, ή απορριφθεί η αίτησή τους θα απελαύνονται αμέσως στην Τουρκία
  • Αυτή τη στιγμή στο Αιγαίο δυνάμεις της FRONTEX και του ΝΑΤΟ εμποδίζουν τους πρόσφυγες να διασχίσουν τα σύνορα και εκατοντάδες αστυνομικοί από όλες τις χώρες της ΕΕ κανονίζουν τις απελάσεις

Για την πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας, για τον κόσμο που στήριξε τους πρόσφυγες αυτές οι αποφάσεις είναι καθαρός ρατσισμός, καταπάτηση διεθνών δικαιωμάτων και καταστολή.

Οι Έλληνες εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι ξέρουμε ότι τα βάσανά σας έχουν ίδια ρίζα με τα δικά μας. Το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα προσπαθεί να εκτονώσει την κρίση του με ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, οικονομική εξαθλίωση και πόλεμο στις χώρες σας και με σκληρή λιτότητα, πείνα και εξαθλίωση για την εργαζόμενη πλειοψηφία, αστυνομική βία και κατάργηση δικαιωμάτων στις χώρες της Δύσης. Η αλληλεγγύη ανάμεσα στους καταπιεσμένους είναι ο μόνος δρόμος για να νικήσουμε.

Σας καλούμε να ενωθείτε στον αγώνα για τα δικαιώματά σας ανεξάρτητα από εθνικότητα, θρησκεία, φυλή, γλώσσα. Σας καλούμε να ενωθείτε με τους Έλληνες εργαζόμενους, άνεργους, νέους σε ένα κοινό αγώνα για δικαιώματα και αξιοπρεπή ζωή για όλους.

             Ανοίξτε τα σύνορα για την προσφυγιά.

             Όχι στην αποτροπή, τη φυλάκιση και τις απελάσεις προσφύγων και μεταναστών

             Όχι στα στρατόπεδα και τα Hot Spot

             Νομιμοποίηση, απόδοση ασύλου και πλήρη δικαιώματα για τους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες, δυνατότητα για ελεύθερη μετακίνηση σε ευρωπαϊκές χώρες, ή παραμονή στην Ελλάδα με αξιοπρέπεια.

             Όχι στην Ευρώπη – Φρούριο και την Ελλάδα – Φυλακή

             Να φύγουν το ΝΑΤΟ και η FRONTEX από το Αιγαίο

             Όχι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο

 

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/04 11.00 ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΜΕ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ 1Η ΣΤΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΟΣΟΥΜΕ:

  • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΕ ΤΥΧΟΔΙΟΚΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ
  • ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ