ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ “ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ”

Το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα το Σάββατο 23 Απρίλη, με σύνθημα «Άλλαξε τον κόσμο το έχει ανάγκη». Είναι η κορύφωση της δραστηριότητας της οργάνωσης όλου του προηγούμενου διαστήματος.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μέλη της οργάνωσης απηύθυναν κάλεσμα σε όλους τους μαθητές να συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Οπως ανέφεραν η ΚΝΕ καλεί τους μαθητές οι οποίοι προβληματίζονται για το μέλλον τους, για το αν θα μπορέσουν να σπουδάσουν ή αν βρουν μια δουλεία και με τι όρους. Μαθητές οι οποίοι αγανακτούν να βλέπουν τις άθλιες συνθήκες στις οποίες ζουν τόσο οι πρόσφυγες, όσο και οι ίδιες οι λαϊκές οικογένειες της χώρας μας. Νέους που αγανακτούν με τους πολέμους των μεγάλων και «καλών» καπιταλιστικών  ενώσεων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της Ρωσίας, που οδηγούν εκατομμύρια κόσμου να ξεριζώνεται από τα σπίτια τους, για να κερδίζουν αυτοί καθημερινά.

“Γι’αυτό και ο χαρακτήρας του Μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ δεν θα μείνει έξω από τις πολιτικές εξελίξεις. Αντίθετα, μέσα από ολή την δραστηριότητα των μελών και φίλων της ΚΝΕ μπροστά στο Φεστιβάλ, αναδεικνύονται αυτές οι πλευρές, δίνοντας απαντήσεις στις ανησυχίες των συμμαθητών μας , για το σύστημα που γεννάει φτώχεια, εξαθλίωση, προσφυγιά και μετανάστευση.

Είναι το σύστημα που υποστηρίζει και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και όλες οι προηγούμενες, μαζί με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Κριτήριό τους είναι η κερδοφορία των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, πατώντας πάνω στα ήδη τσακισμένα δικαιώματα του λαού. Γι’ αυτό, περνάνε και μια σειρά από αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία αποσκοπούν στην αύξηση των κερδών των λίγων με το μικρότερο δυνατό κόστος για αυτούς. Ένα από αυτά είναι το ασφαλιστικό το οποίο θέλει να φέρει υ κυβέρνηση στη βουλή για ψήφιση, και δεν πρέπει να αφήνει καθόλου αδιάφορη τη νεολάια. Διότι αυτές τις αποφάσεις τις ΕΕ και του ΝΑΤΟ που στηρίζει η κυβέρνηση, γεννούν τους πολέμους στη Συρία, χθες στη Λιβύη και σε μια σειρά χώρες απλά και μόνο για το κέρδος τους.

Από την άλλη η εγκληματική Χρυσή Αυγή, συνεχίζει να πετάει το φασιστικό της δηλητήριο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ενώ ταυτόχρονα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα προνόμια των εφοπλιστών και των βιομηχάνων ζητώντας μια σειρά μέτρα φοροελάφρυνσης για αυτούς.

Όλες αυτές οι εξελίξεις δεν αφήνουν ανεπηρέαστο το σχολείο, το οποίο με βάση τα συμφέροντα τους, το διαμορφώνουν για να το φέρουν στα μέτρα τους. Γι’ αυτό και το φετινό θέμα του μαθητικού φεστιβάλ, θα αφορά το ρόλο του σχολείου στην εποχή μας, κα τις θέσεις του κόμματός μας για το σχολείο που έχουμε ανάγκη.

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση το σημερινό σχολείο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους.Αυτό το σχολείο των χιλιάδων ελλείψεων το μόνο που καταφέρνει είναι να κάνουν την μόρφωση ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Εμείς θέλουμε ένα σχολείο το οποίο να είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά αλλά και θα μορφώνει ολόπλευρα χωρίς διακρίσεις.Αυτό που θέλουμε κύρια να συζητήσουμε στο φεστιβάλ είναι η πρόταση του κόμματός μας για το ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο,ουσιαστικά για το σχολείο που έχουμε σήμερα ανάγκη.

Με αφορμή λοιπόν το μαθητικό φεστιβάλ, καλούμε όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, να ενώσουμε τις φωνές μας και την δύναμή μας λέγοντας ότι εμείς δεν δεχόμαστε ότι το «σύγχρονο» και το «νέο» είναι η χειρότερη ζωή. Πως αγανακτούμε με την αδικία, τους πολέμους, την φτώχεια. Να δηλώσουμε ότι δεν καθόμαστε στα αυγά μας, όπως καθημερινά μας μαθαίνουν στο σχολείο, αλλά αμφισβητούμε, κρίνουμε και δρούμε. Για να πάρουν τα όνειρα μας εκδίκηση”, ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Το πρόγραμμα του Μαθητικού Φεστιβάλ

Καλλιτεχνικές δραστηρίοτητες ενάντια στον πόλεμο και την προσφυγιά.

Συναυλία με τους Εναλλάξ.

Συζήτηση με θέμα « Το Ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο, σύγχρονης γενικής παιδείας»

Συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα hip-hop.

Συναυλία με το μαθητικό συγκρότημα “Luminosity”

Μουσική απο DJ

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ