ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Ομιλία με θέμα  ¨Τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα στο χώρο του σχολείου ¨ πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 14 Απριλίου ,στο αμφιθέατρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

Την εκδήλωση, διοργάνωσε, το Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων Νέας Σμύρνης της ΔΗ.Κ.Ε.Λ, της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής ,το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας και το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας.

Ομιλήτριες ήτανε οι: Μπουκόρου Εύη-Κοινωνιολόγος ,υπεύθυνη Κέντρου Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων,  Παπαστεργίου  Δήμητρα –Ψυχολόγος MSc Υπ Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Γαβριηλίδου Δήμητρα-Ψυχολόγος , MSc Κοινωνικής Κλινικής Ψυχολογίας των Εξαρτήσεων και των Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας.

Τα  θέματα που αναπτύχθηκαν ήτανε :το φαινόμενο της Επιθετικότητας στις μέρες μας (Μορφές- Αίτια-Αποτελέσματα ),οι αιτίες που γεννούν τα προβλήματα, ο Ρόλος του Σχολείου και η Ενεργοποίηση της Σχολικής κοινότητας ως αντίβαρο στην ανάπτυξη Ψυχοκοινωνικών προβλημάτων. Μετά το τέλος της παρουσίασης το κοινό είχε την ευκαιρία να θέσει ερωτήσεις στις ομιλήτριες και να δοθούν έτσι απαντήσεις στους προβληματισμούς του.

Την ομιλία  παρακολούθησαν αρκετοί γονείς, ο Διευθυντής του Σχολείου κος Βαρδάτσικος Νικόλαος, ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Αναστάσιος Δαραράς.

καθώς και εκπαιδευτικοί.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ