ΤΟ 3ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ

Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Λάρισας (ειδικότητες: Υπαλλήλων Οικονομίας και Διοίκησης στον Τουρισμό, Σχεδιαστών Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής, Τεχνικών Η/Υ και Δικτύων Η/Υ, Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών),

πραγματοποίησαν την Πέμπτη 31 Μαρτίου, διδακτική επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο Λάρισας “ΑΡΙΣΤΕΥΣ”, όπου ο υπεύθυνος κ. Ιωάννης Χουινάβας τους ξενάγησε στους χώρους και τους παρουσίασε αναλυτικά τη λειτουργία του Αστεροσκοπείου.

Ειδικότερα, είχαν τη δυνατότητα με φορητό τηλεσκόπιο από τον προαύλιο χώρο να παρατηρήσουν τον ήλιο και να ενημερωθούν αναφορικά με το λαμπρότερο αστέρα του ηλιακού μας συστήματος με την καθοριστική σημασία για την εξέλιξη και διατήρηση της ζωής στη γη. Ακολούθως, παρατήρησαν από κοντά ένα ηλιακό ρολόι και είδαν τον τρόπο λειτουργίας του.

Στη συνέχεια, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του β΄ ορόφου παρακολούθησαν video αστρονομικού ενδιαφέροντος, που αφορούσε το ηλιακό μας σύστημα και έμαθαν λεπτομέρειες για το φαινόμενο του σεισμού και την παρακολούθηση της σεισμικής δραστηριότητας στη Θεσσαλία, μέσω του σεισμογράφου που διαθέτει το Αστεροσκοπείο.

Τέλος, μετά τη δύση του ηλίου, είχαν τη μοναδική ευκαιρία, με το μεγάλο σταθερό τηλεσκόπιο, να παρατηρήσουν το εντυπωσιακό θέαμα των πλανητών, τις θέσεις και τις κινήσεις τους, καθώς και γενικότερα τον έναστρο νυχτερινό ουρανό.

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι Μαθητές του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Λάρισας εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στον κ. Παναγιώτη Σάπκα, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και στον κ. Ιωάννη Χουινάβα, Φυσικό, για την υποδοχή, τη φιλοξενία, την ξενάγηση και την εμπεριστατωμένη παρουσίαση της λειτουργίας του Αστεροσκοπείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ