ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ: ΣΠΕΙΡΑΜΕ ΑΓΑΠΗ, …ΘΕΡΙΣΑΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας με έντονη οικολογική ευαισθησία και με συναίσθηση της αναγκαιότητας να διατηρηθούν οι παραδοσιακοί σπόροι της ελληνικής γης, καλλιεργούν το δικό τους κήπο με λαχανικά και βότανα στο Αισθητικό Άλσος.

sporoi1Σκοπός τους είναι να αναπαράγουν, να διαδώσουν, και με αυτό τον τρόπο να διασώσουν τους παραδοσιακούς σπόρους, από τη λαίλαπα των μεταλλαγμένων και των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και τροφών που μας πλασάρουν οι πολυεθνικές. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το περασμένο Σάββατο διέθεσαν από τη Στέγη Αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ. χιλιάδες σπόρους σε δεκάδες συμπολίτες μας που ήθελαν να φτιάξουν τον δικό τους μπαχτσέ με αγνά λαχανικά.

Τη δράση αυτή τη συνέδεσαν με την έννοια της αλληλεγγύης, γι αυτό ζήτησαν όποιος επιθυμεί, να προσφέρει λίγα τρόφιμα για το Δωρητήριο Τροφίμων των Εν.Πο.Λ. που στηρίζει 110 ανήμπορες οικογένειες!

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη κι έτσι εκατοντάδες σακουλάκια με σπόρους δόθηκαν στους ενδιαφερόμενους, ενώ συγκεντρώθηκαν πολλά τρόφιμα και ήδη προσωπικής υγιεινής!
Σπείραμε αγάπη …και θερίσαμε αλληλεγγύη, σε μια προσπάθεια να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο!

Το σύνθημα των Ενεργών Πολιτών «Μαζί μπορούμε αλλιώς…», επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά!

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com