Η ΚΙΘΑΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ Η ΑΡΠΑ ΤΗΣ ΣΑΠΦΟΥΣ «ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ» ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ! (ΦΩΤΟ)

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών συνεχίζει να κεντρίζει μια σπάνια περιοδεύουσα έκθεση με θέμα «Τα μουσικά όργανα των αρχαίων Ελλήνων από το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας κ. Κοτσανά», που φιλοξενείται στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑρχαϊκές κιθάρες, αυλοί και δίαυλοι, η περίφημη Πανδούρα, πρόγονος του σημερινού λαούτου, η Λύρα εφεύρημα του Ερμή, από όστρακο χελώνας, με παλλόμενη μεμβράνη από δέρμα βοδιού, μα και η Άρπα της Σαπφούς και οι Κιθάρες του Απόλλωνα και του Ορφέα, μεγαλόπρεπα έγχορδα με βαθύ ήχο «ζωντανεύουν» μπρος στα μάτια των επισκεπτών σε μια μοναδική έκθεση μουσικών οργάνων.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα όργανα είναι πλήρως λειτουργικά και αξιόπιστα, ενώ η κατασκευή τους βασίζεται αποκλειστικά στην αρχαία ελληνική γραμματεία και τις απεικονίσεις σε αγγειογραφίες.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Μαΐου, περιλαμβάνει 42 ανακατασκευασμένα μουσικά όργανα  των αρχαίων Ελλήνων που προέρχονται από το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και το Μουσείο Αρχιμήδη, που λειτουργούν στο Κατάκολο Ηλείας και την Αρχαία Ολυμπία.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ