ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Στο πόδι βρίσκονται χιλιάδες αναπληρωτές με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις τόσο στο θέμα των προσλήψεων μόνιμων εκπαιδευτικών, όσο και στο θέμα της αλλαγής της διαδικασίας πρόσληψης αναπληρωτών, σε α/βαθμια και β/βαθμια εκπαίδευση. Λόγω αυτών των αλλαγών ομάδα πρωτοβουλίας συγκαλεί αύριο στις 8 μ.μ. σύσκεψη

στα γραφεία της ΕΛΜΕ Λάρισας καλώντας τους αναπληρωτές να πάρουν μέρος σε αυτή. Σε ανακοίνωσή της η ομάδα πρωτοβουλίας αναφέρει:

“Χιλιάδες αναπληρωτές καλούμαστε να καλύψουμε τα κενά που υπάρχουν ή που προκύπτουν από άδειες λοχείας ή υγείας. Τις 10.000 συμφωνημένες με την τρόικα προσλήψεις της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, διαδέχθηκαν οι δήθεν 20.000 προσλήψεις την επόμενη τριετία εμπροσθοβαρώς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η κοροϊδία δεν πάει άλλο!!

Σα να μην έφτανε αυτό, η τελευταία διάταξη για την πρόσληψη αναπληρωτών για το έτος 2016-17 εντείνει τα αδιέξοδα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν χιλιάδες αναπληρωτές. Αλλάζουν σημαντικά τα κριτήρια και οι πίνακες προϋπηρεσίας, εξαφανίζονται επί της ουσίας χρόνια εργασίας από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη, σε δυσπρόσιτα σχολεία. Την ίδια στιγμή στην τελευταία συνεδρίαση του Κ.Υ.Σ.Δ.Ε. διαπιστώθηκαν 94.813 θεσμοθετημένες οργανικές θέσεις μετά την αύξηση ωραρίου και μετά τις συγχωνεύσειςστη Β/θμια Εκπαίδευση, ενώ οι υπηρετούντες συνάδελφοι είναι 67.601. Αντίστοιχη είναι και η εικόνα στην Πρωτοβάθμια. Τα τελευταία χρόνια έχουν δουλέψει λιγότεροι από 9.000 στη Β/θμια ενώ φέτος δουλεύουμε περίπου 6.500.Μόνο για τη φετινή χρονιά έγιναν πάνω από 22.000 προσλήψεις αναπληρωτών, ενώ πάνω από 3.700 είναι τα κενά που δεν καλύφθηκαν για φέτος.

Ακόμα και από τα στοιχεία των ίδιων των υπηρεσιών του Υπουργείου αποδεικνύεται ότι το αίτημα για ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ είναι πιο αναγκαίο και επίκαιρο από ποτέ. Να γιατί το αίτημα να γίνουν τώρα 25.000 μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη όλων των κενών απαντά στην ανάγκη μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους.

Αναπληρωτή – ωρομίσθιε, σε καλούμε σε σύσκεψη τη Δευτέρα 18 Απριλίου, στις 20:00, στα γραφεία της ΕΛΜΕ – Δασκάλων Λάρισας (Λαπηθών 6, Λάρισα) με θέμα: “Tα προβλήματα των αναπληρωτών – ωρομισθίων και πως θα οργανώσουμε τον αγώνα μας για την λύση τους”.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 6946758421, 6979113545, 6973599253”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ