ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ & ΜΑΘΗΤΕΣ & ANIMATION»

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, μέσα στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – «Europe Direct»,  σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας «Artfools» και το 10ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας,

με αφορμή την Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, διοργανώνουν μια Ημερίδα με τίτλο: «Συγγραφείς & μαθητές & animation», (μαθητές συνομιλούν με συγγραφείς, γνωρίζουν παιδικά βιβλία και βλέπουν animation).

Μαθητές της Α’θμιας Εκπαίδευσης θα έλθουν σε επαφή με την Ευρωπαϊκή παιδική λογοτεχνία, θα γνωρίσουν Λαρισαίους συγγραφείς, θα εξοικειωθούν με τον κόσμο του βιβλίου, τη διαδικασία της λογοτεχνικής δημιουργίας την τεχνολογία της εικόνας και του animation κι έτσι θα δημιουργήσουν εικόνες, σχήματα, αισθήματα, χρώματα, πρόσωπα, ήρωες, κλπ.

Θα υλοποιηθεί στο αμφιθέατρο του 10ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, στις 20 Απριλίου 2016, από τις 9:00π.μ. έως 12:00 π.μ., για να συμμετάσχουν πολλοί μαθητές. Θα γίνει στην αρχή, μια μικρή παρουσίαση της Ευρώπης με τα 28 κράτη-μέλη της. Στη συνέχεια, ο συγγραφέας Βασίλης Καραβίδας, θα συνομιλήσει με τους μαθητές, για ένα βιβλίο του – παιδικό παραμύθι και μετά τη συζήτηση, θα γίνει προβολή 2 ευρωπαϊκών ταινιών μικρού μήκους animation, από τις φετινές, του 8ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας – Artfools. Θα ακολουθήσει ένα μικρό διάλειμμα και στη συνέχεια, η συγγραφέας Ελένη Χριστούλα – Πατελοδήμου, θα παρουσιάσει ένα βιβλίο της στους μαθητές, με μοντέρνο τρόπο, μετά θα γίνει προβολή ακόμη 2 ταινιών animation και τέλος, συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων με τους συγγραφείς και τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι φεύγοντας θα πάρουν θα πάρουν ένα Dvd με τις ταινίες animation, που παρακολούθησαν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ